Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

“Ο γύρος της Ελλάδας” για το περιβάλλον ξεκινάει!


Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά.

Μια καλή ιδέα για το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου 2019

Αναμενόμενα πετυχημένη η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019, στην Κερκίνη και στη Δοϊράνη


Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων και Κιλκίς και ο Φορέας Διαχείρισης των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2019, υλοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης με μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων Σερρών και Κιλκίς, από 10/10/2019 έως 21/10/2019, στις λίμνες Κερκίνη (Κορυφούδι) και Δοϊράνη (Μουσείο Δοϊράνης). 

Συνδυασμοί γεύσεων με μεγάλη θρεπτική αξία


Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Το μαγείρεμα αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς. Για κάποιους είναι τέχνη. Οι περισσότερες συνταγές χρησιμοποιούν παρόμοια υλικά και δίνουν υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς, οι οποίες έχουν και υψηλή διατροφική αξία. Ας δούμε μερικούς απ' αυτούς:

Διαμαρτυρία για τη μη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Γ΄ Λυκείου στην Ευρωπό Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου - Λυκείου Ευρωπού
Την 29 Οκτωβρίου 2019 Τρίτη και ώρα 13:00 μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ευρωπού, παρουσία πολλών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Παιονίας καθώς και Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ευρωπού, του Αντιδηµάρχου Δ.Ε Ευρωπού κ. Αριζάνη Ηλία, του Προέδρου Νομικού Προσώπου Δ. Παιονίας κ. Ναλμπάντη Τριαντάφυλλου, των Δημοτικών Συμβούλων, Δουλκερίδη Γ. Τσιτενίδη Ε., Βασιλακάκη Α., της Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Ευρωπού Ιορδανίδου Σοφίας, του Προέδρου Τ.Κ Αγίου Πέτρου Παρασκευόπουλου Γ., του Προέδρου Τ.Κ Πολυπέτρου Κιτσούκη Τ., του Προέδρου Τ.Κ Τούμπας Αριαντζή Π., των τοπικών Συμβούλων Πατσίδου Κ. και Κουνουπάκη Γ., καθώς και εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρωπού και Αγίου Πέτρου Πατρικίου Ευδοκίας, Σωρ Ειρήνης και Γαρδάνη Πασχαλίνας, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Πολυκάστρου µε αίτηµα την έγκριση λειτουργίας των ολιγοµελών τμημάτων οµάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών υγείας στην Γ΄ Λυκείου ώστε οι µαθητές/ριες που επέλεξαν αυτές τις κατευθύνσεις να µην αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Τετραήμερο με πλούσια δραστηριότητα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου  Γυμνασίου  Κιλκίς 
Ένα τετραήμερο με πλούσια δραστηριότητα ήταν αυτό που πέρασε για το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Το σχολείο, ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και σε διαρκή αλληλεπίδραση μ’ αυτήν, συμμετέχοντας στην κοινωνική, θρησκευτική και πνευματική ζωή του τόπου ανέπτυξε τις παραπάνω δράσεις: 

Χάρης Καστανίδης: Τρεις προτάσεις για το ελληνικό δικαστικό σύστημα

Παρέμβαση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στην εκδήλωση της ΔιαΝΕΟσις για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα
Ορθά επισημαίνεται ότι η επιτυχία ενός δικαστικού συστήματος εξαρτάται από τρεις θεμελιώδεις παράγοντες:

Συνάντηση Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Σήμερα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.) συναντήθηκε με την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας Νομού Κιλκίς κ. Κολιώνης Χρήστος ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Σεμινάρια αγγλικής γλώσσας στο Δήμο Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια αγγλικής γλώσσας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης (πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης) στον 2ο όροφο, τις παρακάτω ημερομηνίες:

Δήμος Κιλκίς: Διανομή ξηρών προϊόντων καθώς και βασικής υλικής συνδρομής στα πλαίσια του Τ.Ε.Β.Α.

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει διανομή, την Δευτέρα 04-11-2019 και την Τρίτη 05-11-2019 και ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Δήμος Παιονίας: Διανομή ξηρών προϊόντων καθώς και βασικής υλικής συνδρομής στα πλαίσια του Τ.Ε.Β.Α.

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς, στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει διανομή: Ξηρών Προϊόντων, Ξηρών-Βρεφικών, Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) – Βρεφικά, ως εξής:

"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, φίλε Κοσμά Κριεζή"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
"Αγαπημένε Φίλε Κοσμά Κριεζή,
Σε δυο μέρες θα είναι η ονομαστική σου εορτή και εσύ θα λείπεις, γιατί βιάστηκες από πολύ νωρίς να μπεις στο κάδρο των αιωνίως απόντων.

Πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα στον "Αλέξανδρο" Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Πανδαισία ποδοσφαίρου την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019  στο Αθλητικό Κέντρο του Αλέξανδρου Κιλκίς, με δέκα ομάδες της Ακαδημίας να δίνουν φιλικούς αγώνες!

Πρόσκληση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το σχολείο που ονειρεύομαι"

Ανακοίνωση Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» 
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς θα υλοποιήσει το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι: παρεμβάσεις πρόληψης στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο».

Γ. Τσογγίδης: "Παύλε Θωμαΐδη, θα ήταν πιο τίμιο να ζητήσεις συγγνώμη από τους συναδέλφους σου"

Παρεμβαίνει ο Γιάννης Τσογγίδης 
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς 
Κιλκίς, 30.10.2019 
Διάβασα με πολλή προσοχή και περισσή περίσκεψη τη γραπτή δήλωση-παρέμβαση για το θέμα που προέκυψε στην πριν από λίγες ημέρες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Προέδρου του Παύλου Θωμαΐδη, συμμαθητή στα σχολικά χρόνια και καλού φίλου για αρκετές δεκαετίες και ελαφρώς εξεπλάγην με το ύφος του, αν και τίποτε δεν πρέπει να με εκπλήσσει πλέον.

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Μητρόπολης Κιλκίς 
Φέτος, και πάλι όπως το 2016, θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε στην Ιερά Μητρόπολη μας το ιερό λείψανο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό από την 1η έως και την 3η Νοεμβρίου. Είναι μια ευγενική προσφορά εκ μέρους της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους, για την πνευματική ωφέλεια και ενίσχυση όλων μας.

Τι λέει το ΚΚΕ Κιλκίς, για τα διόδια στο Πολύκαστρο

Δελτίο Τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές σε σχέση με το ζήτημα της τοποθέτησης διοδίων στις οδικές αρτηρίες της χώρας και της περιοχής μας, έχοντας σταθερή θέση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Βαφειάδης: "Κύριε Θωμαΐδη, αυτοί θα σε βάλουν να ξυρίσεις μέχρι και το μουστάκι σου..."

Υπογράφει ο Θ. Βαφειάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Ο Παύλος Θωμαΐδης συνεχίζει να μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος. Ως Πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς λειτουργεί καθοδηγούμενος καθαρά υπέρ της παράταξής του Δημάρχου και το κάνει και άκομψα παραβιάζοντας κατ' επανάληψη τον Κανονισμό Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επικαλείται συνέχεια. Πολύ φοβάμαι πως αν συνεχίσει να λειτουργεί καθοδηγούμενος και υπό κηδεμονία, αυτοί θα τον βάλουν να ξυρίσει μέχρι και το μουστάκι...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 21/30-10-2019), που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Τι λέει ο Γ. Φραγγίδης για τα διόδια στο Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε την πραγματοποίηση εργασιών κατασκευής παράπλευρων διοδίων στο ύψος του κόμβου Πολυκάστρου, στο Δήμο Παιονίας, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους θεσμικούς φορείς από την «Εγνατία Οδό Α.Ε».

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος, η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» που πραγματοποιήθηκαν σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Κιλκίς: Συναυλία-αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα “Μάλιστα κύριε”

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς στο πλαίσιο εορτασμού των Πολιούχων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων σας προσκαλεί να τιµήσετε µε την παρουσία σας τη συναυλία-αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα “Μάλιστα κύριε” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολείαΠρος την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Για μια ακόμα χρονιά στα σχολεία όλης της χώρας υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών. Επί μια δεκαετία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχουν σταματήσει στην πράξη να γίνονται διορισμοί εκπαιδευτικών στο όνομα των μνημονιακών δεσμεύσε-ων για περικοπές και εξοικονόμηση προσωπικού.

Ένα ακόμα πετυχημένο Σαββατοκύριακο, για τον ΑΕΤΟ Κιλκίς

Ένα ακόμα πετυχημένο Σαββατοκύριακο και για τα δύο αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, αφού Ανδρικό και Εφηβικό πέτυχαν ισάριθμες νίκες.

Εργασίες συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- όρια Ν. Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή  30 Οκτωβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.