Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

Δελτίο τύπου ΚΕ του ΚΚΕ 
Το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα – Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή. Πρόκειται για μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ κι αφετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Μεγάλη η πρώτη συγκέντρωση του Θέμη Ανθρακίδη

Δελτίο τύπου Θέμη Ανθρακίδη
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην πρώτη συγκέντρωση γνωριμίας και παρουσίασης της υποψηφιότητας του Θέμη Ανθρακίδη, υποψηφίου Βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής για το νομό Κιλκίς, το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου.

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στην ετήσια γιορτή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
«Ταξίδι χαράς και αυτογνωσίας», με τη βοήθεια του ΜΑΓΟΥ ΤΟΥ ΟΖ «ανέβηκε» στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ για παιδιά μελών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καθώς και δομών φιλοξενίας της κεντρικής Μακεδονίας (Παιδικό Χωριό SOS, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο κ.α.) Στο κατάμεστο θέατρο της Θεσσαλονίκης, οι μικροί προσκεκλημένοι του ΙΣΘ πήραν πολλά δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα ιστορικό βιβλίο.

Ήττα στο πρώτο αγώνα του 2019 για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Νέστο Χρυσούπολης. Το σκορ άνοιξε στο 32’ με κεφαλιά η γηπεδούχος ομάδα ενώ διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τερζής στο 59'. 

Η Μακεδονία και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία


Γράφει ο Δημήτριος Χ. Παυλακούδης, 
Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Φιλόλογος- ΜΑ Μεσαιωνική & Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ
Ένα από τα δεινά-ίσως το μεγαλύτερο-που πλήττει το λαό μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι ο διχασμός και ο αλληλοσπαραγμός μας. Από την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821 και τον πρώτο άτυπο εμφύλιο προτού καν ιδρυθεί το νεοελληνικό κράτος, μέχρι τον Εθνικό Διχασμό που μας χώρισε σε δύο κράτη και τον Εμφύλιο Πόλεμο που ρίζωσε για δεκαετίες βαθιά μέσα μας. 

Δήμος Κιλκίς: Έως την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών υπενθυμίζεται προς τους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ότι μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την απαλλαγή τους από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, δυνάμει του άρθρου 222 του Ν. 4555/19-07-2018 (ΦΕΚ 133 Α΄).

Κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Γηροκομείου Κιλκίς


Με λεωφορεία για το μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών για τη Μακεδονία


Η παράσταση "Γόβα Παρθένα" του Δημήτρη Πιπερίδη, στο Κιλκίς


Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλληλεγγύη» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μια ώρα αργότερα θα ανοίξουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με απόφαση Δημάρχου Κιλκίς όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς θα ανοίξουν και αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου, μία ώρα αργότερα από το προκαθορισμένο ωράριο λειτουργίας τους, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανή χιονόπτωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές, κατά την περίοδο των εκπτώσεων

Ανακοίνωση Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ξεκινά η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Το διάστημα των εκπτώσεων, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές, προς όφελος του προϋπολογισμού τους

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δεν έχει ανάγκη κανενός είδους "γκάουλάιτερ"

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την βαθιά ανησυχία μας προκαλεί η ευθεία παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Σε όλο το νομό Κιλκίς μια ώρα αργότερα η έναρξη των μαθημάτων την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Α. Βεργίδη μετατίθεται κατά μία (1) ώρα της έναρξης των μαθημάτων (μετά τις 09:00 π.μ.) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Τρίτη 15 – 01 - 2019, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ( παγετός ) που προβλέπεται να επικρατήσουν τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 14-01-2019 και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 15-01-2019.

Δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των Αρχείων - Γ.Α.Κ. Ν. Κιλκίς




Τα Αρχεία – Γ.Α.Κ. Ν. Κιλκίς ανακοινώνουν ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 110036ΕΞ2019/8-1-2019 Διακήρυξη Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου θα διεξαχθεί μειοδοτική δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση των Αρχείων – Γ.Α.Κ. Ν. Κιλκίς στις 01-02-2019, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 09:00 π.μ. μέχρι 10:00 π.μ. στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Κιλκίς (Εθνικής Αντίστασης 5, Κιλκίς - 1ος όροφος).

Προκήρυξη του 24ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Τέταρτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την πρώτη του 2019, συγκαλεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στα γραφεία της, 26ης Οκτωβρίου 43.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (14/1/2019)

Λόγω χιονόπτωσης – παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:

Η Παιδική Παράσταση "Η Σταχτοπούτα" στο Κιλκίς

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στο Γ. Γεωργαντά

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς
Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 κλιμάκιο στελεχών της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς επισκέφθηκε στο πολιτικό του γραφείο τον Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Τρεις νέοι υποψήφιοι στο Δημοτικό Συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη

Δελτίο τύπου υποψ. Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Τρεις καταξιωμένοι συμπολίτες μας στην κοινωνία και στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται, από την πόλη του Κιλκίς και τη Δημοτική Ενότητα της Πικρολίμνης, βρίσκονται στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και συμμετέχουν στη νέα δημοτική κίνηση που εξαπλώνεται δυναμικά στον τόπο μας για να δώσουν μια διαφορετική, μια ελπιδοφόρα οπτική για το Κιλκίς και τα χωριά μας.

Ο Σύλλογος Στενημαχιτών στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγους Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς με το έθιμο της Γουρουνοχαράς, τιμώντας τις θρακιώτικες ρίζες των προγόνων μας.

ΚουΠα Basketball: Καθαρή νίκη επί ενός αδύναμου αντιπάλου

Του Γιάννη Σιταρίδη
Δεν θα μπορούσαν να γραφούν πολλά για ένα ειδικών συνθηκών παιχνίδι σαν κι αυτό. Η ομάδα της ΚουΠα φιλοξενήθηκε από τον Α.Σ. Κολινδρού και επικράτησε με το εμφατικό 37 – 82. Με αυτή τη νίκη η γηπεδούχος φιγουράρει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ μαζί με το ΓΑΣ Βαφύρα Δίου. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο ΔΑΚ Κιλκίς,

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας 14 έως και την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (02/13-1-2019), που ισχύει από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.