Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δεν έχει ανάγκη κανενός είδους "γκάουλάιτερ"

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την βαθιά ανησυχία μας προκαλεί η ευθεία παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς στις 28/12/201 δεν υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2018 και ο προϋπολογισμός του 2019 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) με απόλυτη πλειοψηφία, όπως και απαιτείται. Το πρόβλημα βέβαια λύθηκε με την στήριξη της μείζονος μειοψηφίας στην συνεδρίαση στις 07/01/2019.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, διατηρώντας βέβαια το δικαίωμα κριτικής σε κάθε περίπτωση. Πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από τον τρόπο που λειτούργησε, απέδειξε ότι διαθέτει την ωριμότητα να βρίσκει λύσεις όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Στους ευαίσθητους τομείς που ενέχονται στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, δεν μπορούν να υπεισέρχονται συμφέροντα πέρα από αυτά των δημοτών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι από τους δημότες του Δήμου μας και λογοδοτούν μόνο σε αυτούς. Η κρίση και οι επιλογές των δημοτικών συμβούλων δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα κανενός κομματικού μηχανισμού. Διαθέτουν ελεύθερη βούληση και δεν υπόκεινται σε κανενός είδους κομματικής επιστράτευσης. Οι επιλογές τους μπορούν να κρίνονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χειραγωγούνται.

Η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά είναι προσωπικό ζήτημα και ως τέτοιο αφορά την συνείδηση του καθενός. Ως προσωπικό ζήτημα μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί βαθιά υποκρισία.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζουμε την επιχείρηση χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς. Εκτιμούμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ανάγκη κανενός είδους γκάουλάιτερ για να ικανοποιεί τις εντολές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.