Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

100η επέτειος Μάχης του Σκρα - Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκδοση γραμματοσήμων

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου 2018, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από τη Μάχη του Σκρα, που διοργανώνουν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος.

Με 27 αθλητές ο Άθλος Κιλκίς στο παιδικό Πανσερραϊκό κύπελλο Ταεκβοντο

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 5 Μαΐου 2018 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε το φιλικό κύπελλο Ταε κβο ντο στο κλειστό στάδιο Σερρών για τις ηλικίες από 2002 έως 2013 γεννηθέντων.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
Θέμα: “Τα σύμβολα ως μονιμοποίηση των αισθητηριακών διακρίσεων στην συνείδηση ”
Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
Λέσχη Φίλων του “ΕΝΕΚΕΝ”
Προξένου Κορομηλά 37 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι πυροσβέστες της Γουμένισσας εκπαιδεύονται

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Στα πλαίσια της Ετήσιας Πυροσβεστικής Εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας κατά το χρονικό διάστημα από 18 – 04 – 2018 έως 20 – 04 – 2018, πραγματοποιήθηκαν:

Δείτε Video από την "Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού" με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, «Οι Μωμόγεροι», Αγίου Μάρκου Κιλκίς, σε συνεργασία με τις δασκάλες των 2ου (ΣΤ’1 και A’1 τάξης) και του 4ου (B’1 τάξης ) Δημοτικών Σχολείων Κιλκίς, πραγματοποίησε μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στις 9 Μαΐου 2018, και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το νομοσχέδιο "Κλεισθένης Ι"

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση, ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Γουμένισσα

Ο Επιμορφωτικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε το Σάββατο 16/06/2018, στο 7ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου Αγίου Τρύφωνα στην Γουμένισσα.

Θεσσαλονίκη: Η ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη στο club του Μύλου

Η ερμηνεύτρια και εξαιρετική μουσικός  Γεωργία Νταγάκη από την Κρήτη, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γοητεύσει τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο κοινό, και κυκλοφόρησε τα τραγούδια της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στο club του Μύλου.

Στο Μουσείο Κιλκίς ζωγραφίζουν οι μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς Στο πλαίσιο της δράσης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2018 με θέμα “Μουσείο και Διαδίκτυο. Νέες προσεγγίσεις. Νέο κοινό” τα παιδιά του Τμήματος ζωγραφικής της ΤΕΧΝΗΣ επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς το πρωινό της Κυριακής 6 Μαΐου 2018.

Η αθλητική οικογένεια του Άτλαντα Κιλκίς, ευχαριστεί

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών και αθλητριών βόλεϊ του Άτλαντα Κιλκίς κατακτώντας την 3η θέση στο παιδικό, την 6η θέση στο Ανδρικό Β΄Εθνικής, την 6η θέση στις Νεανίδες και την 9η θέση στις Παγκορασίδες. Μία χρονιά η οποία μπορεί να θεωρηθεί αρκετά καλή, εάν αναλογισθούμε πως οι νέοι παίκτες/τριες του Συλλόγου δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία αγώνων στα διάφορα πρωταθλήματα που συμμετείχαν.

Εκδρομή Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων στις Δαλματικές Ακτές

Δελτίο τύπου Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων»
Τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη εξόρμησή τους από 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου 2018. Αυτή τη φορά τόπος προορισμού ήταν οι Δαλματικές Ακτές. 

Τοποθέτηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για το Πρόγραμμα ''Κλεισθένης''

Τοποθέτηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για το Πρόγραμμα ''Κλεισθένης''στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (8.5.2018)
Ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς στην ΠΕΔ Κ.Μ. αλλά και ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ανωτέρω περιφερειακού οργάνου είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ σε πλείστες συνεδριάσεις του συνδικαλιστικού μας φορέα και να ακούσω πολλές αντικρουόμενες θέσεις, τοποθετήσεις και απόψεις, οι οποίες είχαν ως γνώμονα όχι μόνο την αυτοδιοικητική διάθεση που πρέπει να διακρίνει κάθε αιρετό αλλά και το πολιτικό υπόβαθρο.

Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: Ανέβασαν το θερμόμετρο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Ένα θέμα που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Μαΐου ήταν, πέραν του «Κλεισθένη», η εφαρμογή του προγράμματος της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από το Δήμο Κιλκίς. Η υποχρεωτική φοίτηση δηλαδή των νηπίων από 4 ετών στα νηπιαγωγεία, από το ερχόμενο σχολικό έτος. 

Ο ιερέας, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Φιλόθεος Φάρος, στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Εταιρίας Κιλκίς-ΤΕΧΝΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κάτω Ποταμιάς, φιλοξένησαν την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στην αίθουσα της Τέχνης “Μανόλης Ανδρόνικος”, τον ιερέα, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Φιλόθεο Φάρο. 

Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ
(Θεατρικόν έργον για δύο ρόλους εις πράξεις τρεις)
Πρωταγωνιστές
Γιώργος Πιστικούδης
Μουσταφά Έρντογλου

Δείτε Video από το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην πόλη του Κιλκίς


Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, λειτούργησε την Πέμπτη 10 Μαΐου από τις 9:00 έως τις 13:00 στην αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου Κιλκίς και προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά για άφθονο παιχνίδι, βιωματική εκπαίδευση, για την εξοικείωσή τους με την ιδέα της ανακύκλωσης και τη γνωριμία με τα υλικά που ανακυκλώνονται και τη σωστή χρήση τους.

Κατά του «Κλεισθένη Ι» το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μπροστά σε ένα σχεδόν ανύπαρκτο κοινό και με πολλούς δημοτικούς συμβούλους απόντες και εκτός αιθούσης (για τσιγάρο και κουβεντούλα στους διαδρόμους του Δημαρχείου), συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Μαΐου 2018, στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», το μείζον θέμα που «καίει» το τελευταίο διάστημα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Εκδήλωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς με τίτλο «Ήρθι κορή μ΄ η άνοιξη, ήρθι του καλουκαίρι»

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο τραγούδι της περιοχής Μεταξάδων (από τον κύκλο του έρωτα και της ξενιτιάς), είναι η εκδήλωση που διοργανώνει η Θρακική Εστία Κιλκίς με τίτλο «Ήρθι κορή μ΄ η άνοιξη, ήρθι του καλουκαίρι».

Συλλυπητήρια ΕΛΜΕ Κιλκίς, για τον θάνατο του Άρη Λιβανού

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
"Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου Πέντση (Λιβανού)  Αριστείδη που υπηρετούσε στο Γυμνάσιο Ευρωπού."