Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Εκδρομή Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων στις Δαλματικές Ακτές

Δελτίο τύπου Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων»
Τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη εξόρμησή τους από 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου 2018. Αυτή τη φορά τόπος προορισμού ήταν οι Δαλματικές Ακτές. 

Νωρίς το πρωί της 1ης ημέρας η αποστολή ξεκίνησε με λεωφορείο του Γραφείου Γενικού Τουρισμού «Παρίσης Turs» από το Κιλκίς με τελικό προορισμό την Μπούντβα, τουριστική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. 

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε από το γκρουπ ήταν Βέροια (στάση για καφέ) – Κρυσταλλοπηγή (τελωνείο) – Κορυτσά – Πόγραδετς (στάση για φαγητό) – Ελμπασάν – Τίρανα – Σκόντρα – Μπούντβα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εκδρομείς κάνανε την πρώτη γνωριμία τους με την παλιά πόλη και απόλαυσαν το ποτό τους στα γραφικά παραλιακά καφέ της.

Την 2η ημέρα οι παλαίμαχοι επισκέφτηκαν το πανέμορφο Κότορ, πόλη προστατευόμενη από την Ουνέσκο μαζί με την παραλία της, που είναι το μεγαλύτερο φιορδ της Ευρώπης μετά αυτό της Νορβηγίας. Ακολούθησε ξενάγηση της παλιάς πόλης, του Κάστρου, του Ρωμαϊκού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τρύφωνα του 12ου αιώνα καθώς και της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. 

Αμέσως μετά η αποστολή αναχώρησε για το μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ το διαμάντι της Αδριατικής, μιας από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο (LACROMA VALAMAR DUBROVNIK) και στη συνέχεια ξενάγηση σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. 

Η παλιά πόλη με τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα, από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης, αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Την 3η ημέρα οι εκδρομείς πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο Τρογκίρ και το Σπλίτ. Η πρώτη στάση για ξενάγηση και καφέ έγινε στην επονομαζόμενη μινιατούρα της Βενετίας το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη – νησί), το οποίο χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Από εκεί τα μέλη της αποστολής κατευθύνθηκαν στο Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κροατίας,. Ξεναγήθηκαν στο περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού (είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 και 305 μ.Χ.), στον καθεδρικό ναό, στο Γοτθικό Δημαρχείο και στον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ, ψώνια και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Την 4η ημέρα το γκρουπ των παλαιμάχων αναχώρησε για το «Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων», τη γραφική πόλη Μπούντβα. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για καφέ. Επόμενος σταθμός η πόλη Δυρράχιο (η αρχαία Επίδαμνος), το μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση οι εκδρομείς αναχώρησαν με προορισμό την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Το πρωί της 5ης ημέρας οι παλαίμαχοι ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Τιράνων με το μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου.

Αμέσως μετά οι εκδρομείς αναχώρησαν με προορισμό τη λίμνη Οχρίδα. Στάση για φαγητό έξω από το Πόγραδετς (οι περισσότεροι γεύθηκαν τη νοστιμότατη πέστροφα «Κοράν») και στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Αργά το βράδυ άφιξη στο Κιλκίς. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.