Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγές σε άδειες οδήγησης, πρόστιμα προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Αλλαγές σε άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης. «Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Τα δρακόντεια μέτρα αυτό που φέρνουν είναι μη μέτρα»

Υποκατάστατα ζάχαρης και στοματική υγεία


Γράφει ο Dr. Θωμάς Μακρυνιώτης*
Στην σύγχρονη κοινωνία του άγχους της καθημερινότητας, του γρήγορου φαγητού, της απουσίας σωματικής άσκησης, της ελλιπούς ενημέρωσης για την υγιεινή διατροφή και της αύξησης της παχυσαρκίας, οι άνθρωποι ψάχνουν συνέχεια να βρουν τρόπους να μειώσουν την πρόσληψη άχρηστων θερμίδων.

"Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ"

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει το λαό της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ την 30-10-1944.

Ανακοίνωση Περιφέρειας σχετικά με τη γρίπη των πτηνών

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:

Η συμμετοχή των "Παιόνων" στην 23η και 28η Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα ολοκλήρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' τη σειρά εμφανίσεων του εν όψει των τοπικών και εθνικών εκδηλώσεων στις 23 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα, συμμετέχοντας ενεργά στις παρελάσεις, αλλά και την καθιερωμένη ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ, στα παραδοσιακά σοκάκια της πόλης, συμβολίζοντας το φως της ειρήνης πάνω στη γη.

Συμμετοχή – Ενότητα - Αυτονομία

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού*
Μετά από μια ομολογουμένως μακρά διαδικασία σχετικά με τα οργανωτικά και μη ζητήματα, οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς διανύουν την τελική ευθεία πριν την διεξαγωγή τους.

Εκδήλωση των "Παιόνων" για τα "Ελευθέρια" της Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ''
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' σε συνεργασία με την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση εν όψει των Ελευθερίων της Γουμένισσας, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας.

Θερμή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Κιλκίς


Οι δημότες του Κιλκίς αψήφισαν τη βροχή και υποδέχθηκαν θερμά την Ολυμπιακή Φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Επιστρέφεται η αχρεωστήτως παρακρατηθείσα εισφορά υγειονομικής περίθαλψης

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
➽Σας γνωρίζουμε ότι με το αριθμ. 1375934/19-10-2017 έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Απονομής Συντάξεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προβλέπεται η επιστροφή της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης, που αχρεωστήτως εισπράχθηκε, γιατί υπολογίστηκε στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων.

Η Amita της Coca Cola τροχοπέδη για τους ελληνικούς χυμούς

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν. Τα ελεγχόμενα από τις ξένες πολυεθνικές ραδιοτηλεοπτικά μέσα και ο λεγόμενος “έγκριτος” τύπος δε μπορούν πλέον να αποσιωπήσουν την άνοδο των ελληνικών αναψυκτικών στην ελληνική και στην ξένη αγορά.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1 έως 7 Νοεμβρίου, το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει μέσω του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας δράσεις ενημέρωσης με θέμα το θηλασμό για τις μέλλουσες μητέρες και τις θηλάζουσες λεχωίδες σε μαιευτήρια της Θεσσαλονίκης. 

Κουπόνια για αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης

Τη δωρεάν διάθεση κουπονιών για αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης ξεκινούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Οι δικαιούχοι του προγράμματος καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Ασφαλιστικές εισφορές και brain drain

Του Δημήτρη Μάρδα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
Η εξαγωγή εγκεφάλων (brain drain) είναι μια από τις αιτίες που οδηγεί στη συρρίκνωση του νέου πληθυσμού στη χώρα. Μεταναστεύουν νεαρά άτομα με δεξιότητες, προκαλώντας την ακόλουθη διπλή ζημία: Την ενίσχυση των δημογραφικών πιέσεων σε συνδυασμό με την απώλεια σημαντικού ανθρωπίνου κεφαλαίου όπως και απώλεια εσόδων στα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιτίας της τάσης φυγής τους.

Διευκρινήσεις για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου 2017, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

Οκτώβρης, ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου*
Η μαστογραφία θα πρέπει να είναι η ετήσια προληπτική εξέταση ρουτίνας κάθε γυναίκας άνω των 35 ετών και η ψηλάφηση η μηνιαία “συνήθεια” αυτής.

Δυναμική υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Βιολιτζή

Μετά από τις συνεχείς αναβολές στην ημερομηνία διεξαγωγής τους, οι εκλογές στα επιμελητήρια της χώρας έκλεισαν για τον προσεχή Δεκέμβρη. Στο ν. Κιλκίς, την ερχόμενη Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα αιρετά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση καθόδου του γνωστού και αγαπητού σε όλους, επιχειρηματία Κωνσταντίνου Βιολιτζή.

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. για τα 73 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Ε.ΛΑ.Σ

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. 
Τιμάμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Τιμάμε τους ηρωικούς αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που στις 30 Οκτώβρη του 1944 μπήκαν νικητές στην πόλη μας.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 53 θέσεις σε φορείς του Δημοσίου

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 13Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 33/19-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 99 θέσεις στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 14Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 35/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου Ν.Π.Ι.Δ.»

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 335 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 15Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 34/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Άρχισαν οι αιτήσεις για 220 μόνιμες θέσεις σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1ΕΓ/2017 Προκήρυξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 36/25-10-2017, Τεύχος ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν.4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/27-2-2016).

Συγχαρητήρια για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
Διευθυντής Δ.Ε. Κιλκίς
"Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της για τη συμμετοχή τους στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρότι ο βροχερός καιρός δεν ήταν σύμμαχος.