Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

"Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" με τον Χάρη Ρώμα, σε Κιλκίς και Πολύκαστρο

"Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ  "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ" με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ τον δημοφιλή ηθοποιό ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!

Oι Skelters live στο Stoa bar στο Κιλκίς

Ο Angel και ο Κostis των Skelters μοναδική live ακουστική εμφάνιση στο Κιλκίς στην Stoa Bar το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

ΚΚΕ: "Κλείνουν δεκάδες τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας"

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα "Κλείνουν δεκάδες τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας"
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εκφράζεται έντονα και στο χώρο της εκπαίδευσης. Η «κανονικότητα» της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας πέρα από τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, χτυπά ιδιαίτερα το χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης.

Αποστόλου: Τέλος οι ενισχύσεις και τα επιδόματα για τους αγρότες του καναπέ

Συνέντευξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στο δημοσιογράφο Γιώργο Μανέτα (23/09/2017)

Στην Αξιούπολη μιλά ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς


Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:30 στον πολυχώρο "Αίσθησις", οδός Ξενοπούλου Γρηγορίου, Αξιούπολη - Κιλκίς, για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό,το ασφαλιστικό, τα αγροτικά θέματα και τα κόκκινα δάνεια.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Κιλκίς στη χάλκινη ολυμπιονίκη Μαρία Φουλεδάκη

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την Κιλκισιώτισσα ολυμπιονίκη Μαρία Φουλεδάκη από τον Αθλητικό Σύλλογο ''Τόλμη'' Κιλκίς και τη συνεχάρη για την τελευταία λαμπρή της διάκριση στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που πραγματοποιήθηκαν στη Σαμψούντα Τουρκίας στις 18- 30 Ιουλίου. Εκεί η Κιλκισιώτισσα αθλήτρια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Taekwondo.

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Υπογράφει ο Απόστολος Ν. Καραγιαννόπουλος 
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών & Ερευνών Ευρωπού
Το 1998 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το νόμο 2645. Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του νόμου η 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ορίστηκε «ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. 

Κιλκίς: Κατάσταση πληρωμής δικαιούχων βιοκαλλιεργητών έτους 2015

Γνωστοποιούμε στους δικαιούχους παραγωγούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Τρίτη 26/9/2017 θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων Βιοκαλλιεργητών έτους 2015 και η Κατάσταση Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν ώστε να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από την ημέρα της ανάρτησης δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 2/10/2017.

Φραγγίδης: "Ανανέωση της Παράταξης-Ανανέωση της χώρας"

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Σε μερικές εβδομάδες οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας θα κληθούν να πάρουν θέση στο πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός των τελευταίων ετών για το χώρο του κέντρου. Θα κληθούν να εκλέξουν τον ηγέτη του νέου φορέα της δημοκρατικής παράταξης.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 37χρονο Αλβανό με έναν τορβά λαθραίο καπνό

Συνελήφθη χθες (24-9-2017) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει καπνό συνολικού βάρους 1 κιλού, για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκε προκειμένου να σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο.

Εργασιακά: Εμμονές και προκαταλήψεις αλλά και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον!*

Του Δημήτρη Μάρδα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Θεσσαλονίκης
Το επιχειρηματικό περιβάλλον επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από ένα ή έστω από λίγους!. Κάθε χώρα καταγράφει το δικό της σύνολο αιτιών που δημιουργούν μη φιλικό τοπίο στις εταιρίες. Οι εμμονές και η έμφαση που δίνουν πολλοί αναλυτές σε δακτυλοδεικτούμενους μόνο ανασταλτικούς παράγοντες, αποφεύγοντας από την άλλη την ιεράρχησή τους στο πλαίσιο μιας συγκριτικής ανάλυσης, δε δίνουν την ολοκληρωτική εικόνα της όλης κατάστασης.

Κυριάκος: "Άνγκελα, συγχαρητήρια για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στην Καγκελάριο, κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Η εγκληματικότητα στην Πιερία το Καλοκαίρι 2017

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν όλη τη θερινή περίοδο, στοχευμένοι και συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Πιερίας.

Εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης 09.00 π.μ.

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Μαύρη Κωμωδία» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), διοργανώνουν την θεατρική παράσταση με τίτλο «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ και σκηνοθετική επιμέλεια της  Άννας Τσολακίδου και Γιολάντας Μπαλαούρα, την Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ρίζες μας» των Αρχοντούλας και Νίκου Κωνσταντινίδη

Το βιβλίο «Οι Ρίζες μας», της φιλολόγου και εκπαιδεύτριας ποντιακής διαλέκτου Αρχοντούλας Κωνσταντινίδη και του πατέρα της εκπαιδευτικού Νίκου Κωνσταντινίδη, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τη διαδρομή των κατοίκων του Χωρυγίου, από τον Πόντο στον Καύκασο και από τον Καύκασο στην Ελλάδα και το Χωρύγι Κιλκίς, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας: 7o XCO Mtb Race Κilkis

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς διοργανώνει ανοιχτό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (Μountain Βike) την 1η Οκτωβρίου 2017 με εκκίνηση και τερματισμό την περιοχή των αναδασώσεων πίσω από τα σφαγεία της πόλης.

ΣΥΝΕΚ: "To «όραμα» της Ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης δια στόματος Κ. Μητσοτάκη στη 82η ΔΕΘ"

Ανακοίνωση Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Η εκπαίδευση από το 2010 βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των μνημονίων με αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στην ίδια τη ζωή των εκπαιδευτικών ως εργαζομένων.

5μηνη προσφορά από το Kinesis Gym Kilkis

5μηνη προσφορά για τους λάτρεις της γυμναστικής και της προπόνησης υψηλών απαιτήσεων από το Kinesis Gym Kilkis

Τα νέα του Κιλκισιακού - 25/9/2017

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Την πρώτη του ήττα στα φιλικά γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Κιλκισιακός, μιας και ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από τον Αλμωπό Αριδαίας.
Εγινε ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετές φάσεις, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 7' με τον Πετρίδη.


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (25/8/2017)

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 28/2017), το οποίο ισχύει από το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017: