Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η συμβολή του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς στη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια

Γράφει η Σωτηρία Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σ.Σ.Ν.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, με πλήρη συνείδηση της ανάγκης παρεμβάσεων και ενημερώσεων σε θέματα ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος και σε συνέχεια της αδιάλειπτης παρουσίας του στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» (Αρ. Πρωτ.: Φ.20.1/220482/2, 23.12.2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Τμήμα Γ΄ Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής), ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σχεδόν όλων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

"Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο «Φίλων ΚΑΠΗ Πολυκάστρου» "

"Ο Πρόεδρος κ. Αιμίλιος Δεβετζόπουλος , τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και οι εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, ευχαριστούν θερμά τον σύλλογο «Φίλων ΚΑΠΗ Πολυκάστρου» για την ευγενική προσφορά ενός διθέσιου και τριών τριθέσιων καναπέδων καθώς επίσης και δύο θερμαντικών πάνελ για το φυσικοθεραπευτήριο που θα εξυπηρετήσουν λειτουργικές ανάγκες των μελών του ΚΑΠΗ Πολυκάστρου.

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική κατάθεση ψυχής την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στις 21.30 από τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Μια μουσική γιορτή, ακριβώς στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, περιμένει όσες και όσους βρεθούν στη Μονή, με τραγούδια από το νέο CD του Κωνσταντίνου «Τσικάρι μ΄», αλλά και σπουδαίων συνθετών από τη Δύση έως την Ανατολή.

Η εγκληματικότητα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια τον μήνα Μάιο 2017

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

Δράμα: Σεμινάριο με θέμα «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία»

Δελτίο τύπου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Το Σάββατο, 10/06/2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (Παρασκευή 09 & Σάββατο 10 Ιουνίου 2017) Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην πόλη της Δράμας, που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι., - Νομικό Πρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Xenia Dramas».  Στο Σεμινάριο παρευρέθηκε και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τις συμμετέχουσες και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη–Ελένη Αγαθοπούλου. 

Λοιπόν παιδάκια, έχω μια απορία


Της Μέμας Τεμεκενίδου
Λοιπόν παιδάκια, έχω μια απορία. Αφού εγώ σαν φορολογούμενος πολίτης, έχω υποχρέωση να χτίσω το αφορολόγητο μου, κάνοντας χρήση της χρεωστικής (φιλοδοξώ), ή έστω της πιστωτικής μου κάρτας (που δεν έχω ευτυχώς!), πως γίνεται οι επιχειρήσεις που απευθύνομαι και που υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένες από το νόμο, να διαθέτουν Pos, ή όπως αλλιώς το λένε… ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ;

O «Αστυνομικός της Γειτονιάς» σε ακόμη (13) γειτονιές του Κιλκίς, της Αττικής και της Αχαΐας

Από το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» επεκτάθηκε σε ακόμη (13) γειτονιές της Αττικής, του Κιλκίς και της Αχαΐας.

Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017. Μια μοναδική μουσική συνάντηση και των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια. 

Αντισύλληψη, γυναικολογικός καρκίνος: Πρόληψη και θεραπεία


Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα «Η Σαρακατσάνικη παράδοση μέσα από τη ζωγραφική»

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει με θέμα «Η Σαρακατσάνικη παράδοση μέσα από τη ζωγραφική».

Κιλκίς: Ένα μικρό ατύχημα, μια μεγάλη ταλαιπωρία για οδηγούς - Video


Το ατύχημα έγινε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 1:30μ.μ. στο δρόμο Κιλκίς Μαυρονερίου όταν ιδιωτικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι ο οδηγός. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να ανασυρθεί το όχημα δημιουργήθηκαν και στις δύο κατευθύνσεις τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.

Διαγωνισμός «Μαθηματικά & Παιχνίδι»: Τελετή βράβευσης των μαθητών των Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η τελετή βράβευσης των μαθητών των Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι διακρίθηκαν στους διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι» , στον 77ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) «Θαλής» και «Ευκλείδης» και στους διαγωνισμούς του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Κιλκίς «Μαθηματικά & Παιχνίδι 2η φάση», «Υπατία 1η φάση» και «Υπατία 2η φάση».

Ευρωπός: Αναβίωση Εθίμου του Άι Γιάννη του Κλήδονα


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 19/13-06-2017) που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ισχύει από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017:

Πανελλήνιες: Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο"
Τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού περιέχουν μεγάλη ποικιλία και αρκετά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται "έξυπνα" και απαιτητικά. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να πετύχει υψηλή βαθμολογία.

Κώστας Φαλκώνης και Dilek Koç στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017” φιλοξενεί την τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç και τον Έλληνα τραγουδοποιό Κώστα Φαλκώνη σε ένα μουσικό σεργιάνι από το χθες στο σήμερα με τίτλο  «Από Ανατολή σε Δύση»

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και τους κλάδους σύνδεσης αυτής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Καστοριά οι Γυναίκες του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού προπονήθηκε για τελευταία φορά στις εγκαταστάσεις του Σταυροχωρίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Κι όμως κάτι αλλάζει προς το καλό, στην πιάτσα των ραδιοταξί στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" (32 φωτογραφίες)

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Ναι, έκαναν κι αυτοί τεράστια λάθη κατά το παρελθόν, όπως φυσικά όλες οι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Λάθη συμπεριφοράς κυρίως, που μας θύμωναν και μας νευρίαζαν σαν Έλληνες, ενώ προκαλούσαν δυσμενή σχόλια για την εικόνα της χώρα μας στους τουρίστες. 

Αφιερώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας για τον Βαγγελάκη

Ο Βαγγελάκης είναι 5 ετών και κερδίζει τρία χρόνια τώρα έναν τρομερό εχθρό. Τον καρκίνο. Αυτή τη στιγμή κρίνεται αναγκαία η συνέχεια της θεραπείας του στις ΗΠΑ, στο Memorial Hospital. Ο χρόνος για να ξεκινήσουν οι θεραπείες είναι ελάχιστος και το κόστος υπέρογκο. Ωστόσο, ακόμη και η ελάχιστη συμμετοχή του καθενός όταν γίνει μαζικά θα εξασφαλίσει στον μικρό μαχητή το δικαίωμα της συνέχειας του αγώνα του στη ζωή!
Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς - Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2016-17 (Video)


2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς - Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2016-17, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

Ο Άθλος Κιλκίς με 35 αθλητές στο φιλικό πρωτάθλημα HWARANG KINDER GAMES

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 10 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε φιλικό πρωτάθλημα Ταε κβο ντο στο κλειστό στάδιο στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για τις ηλικίες από 2004 έως 2012 γεννηθέντων με την ονομασία 1o HWARANG KINDER GAMES.

Κιλκίς: Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) - «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Ο αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος και μεγαλειώδης. Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά την οποία η αστική εξουσία γνώρισε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια ύπαρξή της.