Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγραμμα ακολουθιών και πανηγυρικός Εσπερινός στην Ευκαρπία Κιλκίς


Περί οργώματος ο λόγος

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Ήρθε το φθινόπωρο, μετά από τις πρώτες καλές βροχές οι αγρότες θα βγουν στα χωράφια τους να αρχίσουν τα οργώματα και την προετοιμασία της σποράς του χωραφιού.

Ξεκινούν τα μαθήματα στην Θρακική Εστία Κιλκίς

Δελτίο τύπου Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Η Θρακική Εστία Κιλκίς ανακοινώνει, ότι τα μαθήματα του συλλόγου ξεκινούν φέτος στις 10 Σεπτεμβρίου. Η χρονιά ξεκινά με πολύ χορό, γλέντια, εκδρομές, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες!

«ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2016»: Εννιαήμερο εκδηλώσεων στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων Θεσσαλονίκης

● Από τις 5 έως τις 14 Σεπτεμβρίου
● Συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα, αλλά και άλλες μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο, χορωδίες, Καραγκιόζη, κ.ά.
Στη Δημοτική Ενότητα των Πεύκων μεταφέρεται από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο παλμός των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας το φθινόπωρο. 

Νέες αλλαγές αναμένονται και φέτος στα τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η σχετική απόφαση από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι ειλημμένη και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία η επεξεργασία των σεναρίων για τις αλλαγές.

«Φεστιβάλ Όπερας, Θεσσαλονίκη 2016»


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν το «Φεστιβάλ Όπερας, Θεσσαλονίκη 2016»

Τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Το Δ.Σ. συνεδριάζει, στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ (26ης Οκτωβρίου 43, 5ος όροφος), την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα έναρξης 13:00), και για την συζήτηση του 1ου θέματος ("Προσφυγικό") έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ενώ για την συζήτηση του 2ου θέματος ("ΟΑΣΘ") έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ κ. Χρήστος Στεφανίδης και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κ. Δημήτρης Τσερμενίδης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 23/2016) και ισχύει από αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού που είναι η 5η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

Είναι έτοιμος ο Έλληνας να υποδεχτεί το πλαστικό χρήμα;


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Για τις δηλώσεις του 2016 αναμένεται να ισχύσει το μικτό σύστημα για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρώνουμε και χάρτινες αποδείξεις και «ηλεκτρονικές» μέσω πλαστικού χρήματος.

Έλεος! Σκοτώθηκαν μία 44χρονη και ο 10χρονος γιος της σε τροχαίο

Σήμερα (5-9-2016) το πρωί στο 53ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς – Νέου Πετριτσίου Σερρών, στο ύψος της Ροδόπολης Σερρών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 44χρονης οδηγού και του 10χρονου γιου της που επέβαινε στο όχημα, καθώς και τον τραυματισμό του 55χρονου οδηγού.

Συνεδρίαση για τη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, στις 12.00’, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της ΠΚΜ, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρώτης αναθεώρησης (επικαιροποίηση) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Άρχισαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας και στα Πολιτιστικά τμήματα

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας, και στα Πολιτιστικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, για το διδακτικό έτος 2016-2017.
Στόχος και σκοπός του Ωδείου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και σπουδαστές του να δημιουργήσουν στόχους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους μέσα από την συμμετοχή τους σε συναυλίες και σύνολα, να παρέχει επαγγελματική ολοκλήρωση και να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

«Με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι δημοκρατικές εξελίξεις»

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, ανειλικρινής για μια ακόμα φορά και οπωσδήποτε όχι ευγενής στη δημόσια εικόνα του, έχασε την ψυχραιμία του και χαρακτήρισε ανόητους όσους σκέπτονται ή ζητούν εκλογές, καταδεικνύοντας με την παρέμβασή του ότι η σχετική συζήτηση ενοχλεί την κυβέρνηση.

Νέο Μοναστήρι στην Μητρόπολη Κιλκισίου και ρασοευχή του πρώτου μοναχού


Ένας νέος πνευματικός φάρος ορθώνεται με γοργά και σταθερά βήματα στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Κιλκίς, ένας νέος χώρος λατρείας του Τριαδικού Θεού, τιμής στον μεγάλο Άγιο της υπομονής και της ταπείνωσης, ένας τόπος προσευχής και άσκησης. 

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων σε οδούς του Κιλκίς

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι τίθεται σε ισχύ η απόφαση για τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και την απαγόρευση στάθμευσής τους σε οδούς όπου αναπτύσσεται η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς. Η απόφαση αποσκοπεί στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών στους χώρους της Εμποροπανήγυρης και εξυπηρετεί την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Α.Σ. Αίας Κιλκίς - Βόλεϊ και πάλι μπροστά

Ανακοίνωση Αίαντα - Βόλεϊ Κιλκίς
Νέα σεζόν 2016/17 για την ομάδα Βόλεϊ του Αίαντα, με δυναμικό ξεκίνημα προπονήσεων. Πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 19.00, στο ΔΑΚ Κιλκίς για όλα τα τμήματα, εκτός των Ακαδημιών (Α1-Α2-Α3), που θ’ αρχίσουν τις προπονήσεις με το άνοιγμα των Σχολείων.

Ο Αίας Κιλκίς ευχαριστεί θερμά

Δελτίο τύπου Α.Σ. Αίαντα Κιλκίς Βόλεϊ
Με το κλείσιμο της προηγούμενης πολύ δραστήριας χρονιάς για την ομάδα μας αλλά και με το ξεκίνημα της νέας (2016-17), θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους τους χορηγούς μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους. 

"Αποσιώπηση" της πρωινής προσευχής από το υπουργείο Παιδείας

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την αναφορά στην πρωινή προσευχή, αλλά όχι την ίδια τη διαδικασία. Εξηγούμαστε παρακάτω.

Βόλεϊ: Πανέτοιμος ο Άτλας Κιλκίς

Ανακοίνωση Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού "Άτλας Κιλκίς"
Μέσα στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των προπονητών του στο Βόλεϊ, συμμετείχε στο 4ημερο σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης με τους δύο προπονητές του Σταύρο Χατζηγεωργιάδη και Γιώργο Χειρούλη, οι οποίοι και παρακολούθησαν αυτό από 25 έως 28 Αυγούστου στην Θεσσαλονίκη όπου και έλαβαν άλλο ένα δίπλωμα εκπαίδευσης.