Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και στο Κιλκίς

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται σε άλλες είκοσι δύο (22) περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.

Χατζησάββας: 19η Μαΐου - Θα επιτρέψουμε ξανά το ίδιο;

Δήλωση Χρίστου Χατζησάββα
Βουλευτή Χρυσής Αυγής ν. Κιλκίς
Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς Έλληνες Πόντιους.
Ας λείψουν οι τυμπανοκρουσίες και οι δακρύβρεχτοι λόγοι.
Οι Πόντιοι έγιναν αντάρτες και αντιστέκονται μέχρι και σήμερα στον Πόντο.

Οι KOZA MOSTRA παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι, «ΑΜέΡΙΚΑ»



Οι KOZA MOSTRA παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι, «ΑΜέΡΙΚΑ», μία διασκευή από τους Dubioza kolektiv, σε στίχους του Ηλία Κόζα, που μιλάει για τη μανία του Έλληνα να φύγει από τον τόπο του…. Με έντονο άρωμα Ελλάδας και μπόλικη δόση χορευτικής διάθεσης, το «ΑΜέΡΙΚΑ» παίζεται ήδη σε ραδιοσταθμούς του εξωτερικού!

Επιτροπή των Μπλόκων: Όχι στο νέο πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο πολυνομοσχέδιο συνεχίζει τη φοροληστεία με την έμμεση φορολογία, χτυπώντας τους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα.

"Ντροπή! Φωτογραφικές διατάξεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων οικισμών σε δάση"

Δελτίο τύπου Πράσινοι - Αλληλεγγύη
"Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης όσο και του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) να νομιμοποιήσουν αυθαίρετους οικισμούς σε δασική γη χαρακτηρίζοντας τους «Οικιστικές πυκνώσεις».

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εκτός φαρμακείου

Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Υγείας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Τετάρτη με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αλλάζουν τα τέλη ταξινόμησης

Γράφει ο Γιώργος Μούζος
Από τις αρχές του Ιουνίου αλλάζουν άρδην οι συντελεστές υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα, κάτι που πρόκειται να επηρεάσει και την τιμή πώλησής τους.

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Δήλωση Τζιτζικώστα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα θέματα των Μαθηματικών των ΕΠΑ.Λ. στις πανελλαδικές

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Σήμερα 19/5/2016 οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.
Όσοι μαθητές διαγωνίστηκαν με το παλιό σύστημα εξετάσεων στάθηκαν τυχεροί καθώς τα θέματα ήταν από τα ευκολότερα των τελευταίων οκτώ ετών. Όσοι μαθητές είχαν μια σωστή προετοιμασία έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν υψηλότατες βαθμολογίες.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα ο Α. Τζιτζικώστας για αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη

Εικοσασέλιδο υπόμνημα (αναφορά – καταγγελία) κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφενός ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στην Ειδομένη, αφετέρου για να προχωρήσει η άμεση εκκένωση της Ειδομένης και το άμεσο άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Δήλωση Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με τη συμμετοχή φορέων του ποντιακού ελληνισμού καθώς και θεσμικών και πολιτειακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Επιδείνωση του καιρού από Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 16/2016) και ισχύει από αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, λένε οι ευροβουλευτές





Ανακοίνωση τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων με την ΠΓΔΜ. Μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών σε μια διερευνητική αποστολή στην Ελλάδα, τόνισαν επίσης πως στους αιτούντες άσυλο πρέπει να παρέχονται νόμιμοι τρόποι παροχής διεθνούς προστασίας.

Τι αλλάζει με το νέο καθεστώς εξισωτικής αποζημίωσης και γιατί

Στο νέο ΠΑΑ 2014-2020 υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε συνεχιζόμενα Μέτρα όπως η Εξισωτική. Οι αλλαγές αυτές επέρχονται λόγω του νέου Κανονισμού της Ε.Ε. αλλά και της συμφωνίας με τα μέτρα που εντάσσονται στο «πράσινο κουτί» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Για ένα μήνα έργα συντήρησης στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

Εργασίες συντήρησης επί της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς θα εκτελεί από αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και για διάστημα περίπου ενός μηνός η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιστολή Γκουντενούδη προς Μουζάλα για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Υπογράφει ο Δήμαρχος Παιονίας
Χρήστος Π. Γκουντενούδης
"Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στο θέμα της αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στα όρια του Δήμου μας αλλά και του Νομού γενικότερα. Δυστυχώς σε κάθε νέα μας ανακοίνωση, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι η προηγούμενη.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργαντά για το θέμα του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ο κ. Γεωργαντάς, στην ανακοίνωσή του αναφορικά με τη λειτουργία του Τ.Ε.Ι. της πόλης μας, παραδέχεται ουσιαστικά πρώτον, ότι προηγήθηκε της τροπολογίας που υπέβαλλε συνάντηση και δέσμευση από την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αναγνωστοπούλου για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. 

Δήλωση Σούλη Καζαντζίδη για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων

Δήλωση Σούλη Καζαντζίδη
Πολιτευτή Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Είναι γνωστά ανά τον κόσμο τα όσα φρικιαστικά και ειδεχθή εγκλήματα πραγματοποίησαν υπό συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο οι υποτακτικοί Νεότουρκοι του Μουσταφά Κεμάλ στην περιοχή του Πόντου σε τρεις φάσεις από το 1914 έως το 1923 με μοναδικό στόχο την εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες τους έναν ολόκληρο λαό.

Κεντρική Μακεδονία: Απολογισμός Απριλίου 2016 στην οδική ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών

Δελτίο Τύπου Τομεακής Επιτροπή ΚΚΕ Κιλκίς
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ζητώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών. Αναλυτικά, το κείμενο:

"Καταπάτηση αγροτεμαχίων καλλιεργητών Δήμου Παιονίας από πρόσφυγες"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Σας ενημερώνουμε ότι σε περιοχές αγροκτημάτων του Δήμου μας (Ειδομένη, Νέα Καβάλα, κ.α.) έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων οι οποίοι έχουν καταπατήσει και καταστρέψει αγροτεμάχια με καλλιέργειες.

Πόντος, 19 Μαΐου, μην ξεχνάτε


19 Μαϊου: Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. νομού Κιλκίς
Τιμούμε σήμερα την μνήμη των 353.000 θυμάτων συμπατριωτών μας Ποντίων που σφαγιάσθηκαν και ατιμάστηκαν από τις ορδές των δολοφονικών ταγμάτων των Νεοτούρκων και της εγκληματικής παρέας του Τοπάλ Οσμάν που εξετέλεσε τις εντολές του Μουσταφά Κεμάλ στην ακμάζουσα τότε Ελληνική περιοχή.