Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δράσεις Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς από 6 έως 10 Απριλίου 2016

Ομιλία με την Έλλη Φρεγγίδου (Δείτε ΕΔΩ)
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με μεγάλη του χαρά πραγματοποίησε απογεματινή εκδήλωση – ομιλία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στο εντευκτήριό του Μητροπόλεως 11. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγος, M.Sc. Πτυχιούχος Α.Π.Θ. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Τα θεμέλια της σχολικής επιτυχίας».

Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για 316 θέσεις ΔΕ σε φορείς του υπουργείου Υγείας

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2015 (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τριακοσίων δέκα έξι (316) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Ημερίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Ο Τομέας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Κύπρου, διοργανώνει στις 16 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 09.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ημερίδα για τους Υδρογονάνθρακες με τίτλο: “Τελευταίες Εξελίξεις στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε Ελλάδα και Κύπρο”. 

Μεγάλες επιδόσεις και τρία μετάλλια για τον Αίαντα στα Γιαννιτσά

Πρεμιέρα στις διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου για τους αθλητές του Αίαντα με το διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στα Γιαννιτσά το Σάββατο 9 Απριλίου.

Πετυχημένη η ποδοσφαιρική εκδρομή του Αλέξανδρου Κιλκίς σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Απόλυτα πετυχημένη υπήρξε η ποδοσφαιρική εκδρομή των τμημάτων Προτζούνιορ (Ίντερ) και Τζούνιορ (Ρεάλ) του Αλέξανδρου Κιλκίς σε Κομοτηνή και Ξάνθη το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου.

Για να δούμε, πόσο καλά πάμε! - Τα νέα οικονομικά στοιχεία της χώρας


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Εδώ και μια πλέον πενταετία η Ελλάδα και κατά βάση οι Έλληνες πολίτες έχουμε υποστεί μεγάλες αλλαγές στην τσέπη μας και στη ζωή μας. Να θυμίσουμε από τα παλιότερα άρθρα, πως η ελληνική οικονομία από το 2010 παρουσίασε σημαντική ύφεση λόγω των δημοσιονομικών ανισορροπιών.

Αστροβραδιά για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Εξαιρετικά πετυχημένη ήταν η αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στα πλαίσια δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τις εκπαιδευτικούς Ιωάννα Γκιουλέκα και Δέσποινα Μουτσάκη.

Τέταρτος στις επίσημες κατηγορίες και Ασημένιο στην Open o Αίας Κιλκίς στο Tuvunu 3 Cup

Τελείωσε και ο τελευταίος αγώνας του Ποδηλατικού Cup που διοργάνωσε ο Θράκας Ιππέας στην Νυμφαία Κομοτηνής με την ονομασία Tuvunu Mtb 3 Cup βρίσκοντας τον Αίαντα σε πολύ καλά επίπεδα.

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων

Στο πρώην Στρατιωτικό Φυλάκιο της Δοϊράνης, που βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, τέλεσε την Ακολουθία της Δ' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες για το πρόγραμμα''Επαγγελματική Αποκατάσταση Αστέγων''

Ο Δήμος Κιλκίς,ως τελικός δικαιούχος, υλοποιεί το πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 26 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ως άτομα που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς στον «Καιάδα»;

Υπογράφει το  Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς
Με λύπη μας διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, της 22ας Μαρτίου 2016, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, επειδή θεωρήθηκε αρκετά υψηλός. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ένας πετυχημένος θεσμός που ανέδειξε πολιτιστικά το Νομό μας κινδυνεύει να αφανιστεί στον «Καιάδα».

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 13:00’ στο κατάστημα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών (Μεραρχίας 36, Σέρρες – αίθουσα Κωνσταντίνου Καραμανλή), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θεσσαλονίκη: 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων



Απίστευτη παρουσία των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς στο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων κεντρικής Μακεδονίας

Με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς επιβεβαίωσε την ποιότητα της στους δρόμους ταχύτητας που είχε πριν τους αγώνες. Αυτό το Σάββατο οι αθλητές του ΓΑΣΚ έκαναν απίστευτη εμφάνιση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων που έγινε στο στάδιο των Γιαννιτσών επικρατώντας σε όλους τους δρόμους ταχύτητας.

Πολύκαστρο: Επεισόδια στη συνάντηση για το προσφυγικό

Συνάντηση, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε σχέση με τη διαχείριση της φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή του Κιλκίς, οργανώθηκε την Κυριακή στο Πολύκαστρο. Σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Παραστατίδη, από άτομα τα οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ, προέρχονταν από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση.

Το αίμα τους δίνουν οι καθηγητές του Κιλκίς, την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία την Δευτέρα 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ώρα 09.00 π.μ έως 12.30 στο Ν.Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.