Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων

Στο πρώην Στρατιωτικό Φυλάκιο της Δοϊράνης, που βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, τέλεσε την Ακολουθία της Δ' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Το μικρό και όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, γέμισε από πιστούς εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την αγάπη τους προς την Πλατυτέρα των Ουρανών με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει ότι με το Έθνος μας και την Μακεδονία μας δεν παίζουμε. 

Εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δοϊράνης στην Ακολουθία συμμείχαν και ευσεβείς πιστοί από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς που μετέβησαν με λεωφορείο ενώ έψαλλε η ενοριακή χορωδία "ο Άγιος Νέστωρ" υπό την καθοδήγηση του πρωτοψάλτη και δασκάλου κ. Σάββα Ηλιάδη.

"Τιμούμε την Κυρία Θεοτόκο, εδώ στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων και ενώνουμε τις προσευχές μας με τους λιγοστούς πιστούς της κανονικής Εκκλησίας των Σκοπίων όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη που υπομένει φρικτές δοκιμασίες και διώκεται για την πίστη του. 
Με όλες μας τις δυνάμεις από την Μακεδονία μας υμνούμε την Παναγία μας, εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας και προσευχόμαστε να δέεται για όλους μας" τόνισε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία χοροστάτησε στους Χαιρετισμούς του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.