Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αν σας αρέσουν τα σνακ που βρωμάνε, φάτε αυτό το σνακ

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διάθεση σνακ «αλμυρό σνακ με γεύση πάπρικα» Ιταλικής προέλευσης, με αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων και συγκεκριμένα δυσάρεστη οσμή και γεύση. 

3ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα : «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στο χώρο και στο χρόνο»

Υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων διοργανώνει στην πόλη της Λαμίας από τις 4 - 6 Μαρτίου 2016, το 3ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα : «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στο χώρο και στο χρόνο».

ΑΣΕΠ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 102 θέσεις της ΔΕΗ

Σήμερα εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Κ/2015 (ΦΕΚ 1/11-3-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν δύο (102) εκ των εκατόν τριών (103) συνολικά θέσεων διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στυγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους προσφυγες

Δελτίο τύπου ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται και επειδή σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης, αυτό που κυρίως μετράει είναι οι πράξεις, καλό είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών να γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθήσουν.

Το τυχερό γεράκι της Κρηστώνης Κιλκίς

Το γεράκι βρέθηκε τέλη Ιανουαρίου τραυματισμένο σε αυλή στην Κρηστώνη Κιλκίς, μάλλον μετά από μια μάχη με καρακάξες, απ' την οποία βγήκε νικητής, αλλά πληγωμένο. 

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας συγκαλεί ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντώνιος Δ. Γυφτόπουλος.

Εξηγήσεις Αποστόλου στη Βουλή για την «Κάρτα του Αγρότη»

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κεγκέρογλου, σχετικά με την «Κάρτα του Αγρότη», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Επίσκεψη ΚΚΕ Κιλκίς στο Hotspot στο Χέρσο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Πέμπτη 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Χέρσο του Κιλκίς, από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς, Κώστα Σιδηρόπουλο και τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη.

Έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο του Κιλκίς!

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο!

Τζιτζικώστας: "Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Αίτημα για να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τι λένε οι τρίτεκνοι Ελλάδας για το πρόγραμμα eπισιτιστικής βοήθειας

Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)
Η ΟΠΟΤΤΕ διαμαρτύρεται για το πρόγραμμα Επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), όσον αφορά στις ποσότητες διανομής, οι οποίες, τώρα τουλάχιστον είναι ιδιαίτερα μικρές και δεν ακολουθούν την αρχή της αναλογικότητας αφού, για παράδειγμα ένα άτομο που συμμετέχει στο πρόγραμμα παίρνει την ίδια ποσότητα με πενταμελή οικογένεια με τρία προστατευόμενα παιδιά.

Με ρεκόρ επέστρεψαν οι αθλητές του Αίαντα Κιλκίς

Με ρεκόρ επέστρεψαν οι αθλητές του Αίαντα από τους αγώνες κλειστού Στίβου που έγιναν στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 27/2/16. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν στην κατηγορία ΠΠΑ΄ ο Καπράγκος Νίκος στη σφαίρα όπου με επίδοση 12,28μ. κατέκτησε την 4η θέση, η απόδοση του και η σταθερότητα πάνω από τα δώδεκα μέτρα δείχνουν πολύ καλά στοιχεία για το μέλλον της αγωνιστικής περιόδου. 

Πετυχημένη η συμμετοχή της Φάρμας Κουκάκη στην έκθεση DETROP BOUTIQUE

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Φάρμας Κουκάκη στην έκθεση DETROP BOUTIQUE στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 26-29 Φεβρουαρίου.

Πολύκαστρο: Τσάκωσαν Σκοπιανό για καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και όχι μόνο...

Συνελήφθη την 02-03-2016 το βράδυ στο Πολύκαστρο Κιλκίς από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Πολυκάστρου ένας 61χρονος υπήκοος FYROM, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 μαχαίρι, καθώς και διάφορα εργαλεία και 2 γάντια. 

Αξιούπολη: Οι κλέφτες έδωσαν πίσω τις συσκευές αλλά όχι το χρήμα

Συνελήφθησαν χθες (03-03-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Αξιούπολης από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης δύο ημεδαποί 18 και 31 ετών, διότι αφαίρεσαν από την οικία ενός 54χρονου διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό. 

Επιμορφωτική Κιλκίς: Πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτές στη Λιθουανία.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο «Καινοτόμος δάσκαλος - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας», έλαβε μέρος στη συνάντηση με θέμα «Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Εκπαιδευτές» που πραγματοποιήθηκε στο Druskininkai της Λιθουανίας από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τσιρίκα στη Θεσσαλονίκη





Από 22 Φεβρουαρίου έως τέλη Μαρτίου 2016.
Χώρος έκθεσης: Τσαγερί Ζώγια, Τσιμισκή και Κομνηνών γωνία
(1ος όροφος) Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για δύο λόγους. Αφ' ενός επειδή ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα σε μοντέρνα και μεταμοντέρνα στοιχεία. Αφ' ετέρου γιατί η έντονα συμβολοποιητική αφήγηση στηρίζεται πάνω σε μεγάλη σχεδιαστική βεβαιότητα και μελετημένη ποσότητα αφαίρεσης της αναγνωρισιμότητας.

Πρόγραμμα Εθελοντισμού στην Αγγλία, με αντικείμενο την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία

Η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe σε συνεργασία με τον οργανισμό Leonard Cheshire Disability (LCD) της Αγγλίας, προκηρύσσει 1 θέση Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας για ένα χρόνο, με βασικά καθήκοντα την ενασχόληση με άτομα με αναπηρία. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017.

Προσφυγικό. Αλήθειες και ψέματα. Τι πρέπει να περιμένουμε; Τι πρέπει να κάνουμε;

Του Θράσου Ευτυχίδη
Πριν αρκετό καιρό είχα μιλήσει για τον αριθμό των προσφύγων που θα πρέπει η χώρα μας να περιμένει, αλλά και για τον αναμενόμενο από εμένα βάσει της κατάστασης αριθμό προσφύγων που θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα μας. Κάποιοι τότε με χαρακτήρισαν υπερβολικό. Μετά ήρθαν οι αριθμοί να με επιβεβαιώσουν.