Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα... αλα αριστερά

Του Σωκράτη Δημητριάδη
​Μετά από μήνες αναμονής, στις 16/2 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος Νεοφυής Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν την επίσημη προκήρυξη, μελέτησαν τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις, και άρχισαν να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Ένα μήνα μετά, στις 17/3 άνοιξε το σύστημα και ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων. Και τέσσερις μέρες μετά, ενώ υποβάλλονταν κανονικά οι αιτήσεις, έρχεται η κυβέρνηση και κάνει κάποιες μικρο... διορθώσεις. Θα αναφέρω μόνο τις δύο σημαντικότερες:

- Ο εταίρος του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να διακόψει την υφιστάμενη ατομική του επιχείρηση και να δημιουργήσει καινούρια εταιρεία με αντικείμενο την προτεινόμενη καινοτομική δραστηριότητα

- Η νέα εταιρία δεν μπορεί να έχει καμία δραστηριότητα από αυτές που διέθετε ήδη ο εταίρος του επιχειρηματικού σχεδίου ως ατομικός επιχειρηματίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης

Με άλλα λόγια, για να καινοτομήσεις θα πρέπει αφενός να σου 'ρθει ουρανοκατέβατα μια γαμάτη ιδέα σε κάτι που είναι εντελώς άσχετο με ότι ασχολείσαι και έχεις εντρυφήσει για χρόνια, και αφετέρου να είσαι διατεθιμένος να τα παρατήσεις όλα, να μην χτίσεις σε αυτά που έχεις ήδη πετύχει, και να ξεκινήσεις μια εντελώς καινούρια δραστηριότητα!!

Πρόκειται μάλλον για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που βασίζεται στο νεοφυές δόγμα: Η καριέρα είναι χολέρα, μην επενδύετε σε αυτά που εξειδικεύεστε, οι καλές ιδέες θα... προκύψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.