Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σκοτώθηκε 44χρονος από αμαξοστοιχία, στην ισόπεδη διάβαση Σταυροχωρίου Κιλκίς

Φωτογραφία Αρχείου
Χθες (23-06-2015) και ώρα 07.40 περίπου, στο 52,9 Χ.Σ σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολη (ύψος Σταυροχωρίου Κιλκίς) Ι.Χ.Φ που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, επιχείρησε να διέλθει από ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από επιβατική αμαξοστοιχία, που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, και εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη.

"Λαϊκισμός και Εγωισμός τα μεγαλύτερα τέρατα στο δρόμο για να γίνουμε κράτος"

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Πολλές φορές φίλοι, συνυποψήφιοι, αντίπαλοι ή ακόμη και άγνωστοι άνθρωποι με ρωτούσανε και με ρωτάνε ακόμη: “Σε εκφράζει η πολιτική; ”, “Γιατί ασχολείσαι ακόμη, δε βλέπεις ότι όλοι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους; ” και άλλα παρόμοια. Εσχάτως μάλιστα πολλοί όψιμοι «συνασπισμένοι» φίλοι και σύντροφοι με πολλούς εκ των οποίων ήμασταν μαζί συνοδοιπόροι μου λένε «Κρίμα, νέος άνθρωπος να παραμένεις ακόμη στο ΠΑΣΟΚ αντί να έρθεις σ εμάς που είμαστε πρώτη δύναμη».

Εκδήλωση αποφοίτησης του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Κιλκίς

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Κιλκίς ιδρύθηκε στην πόλη του Κιλκίς το Σεπτέμβριο του 1994. Από το 2011 τα δημόσια ΙΕΚ της χώρας διαχειρίζονται και εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού , Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βιβλιοπαρουσίαση της Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιούνη, η εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς.

Προκήρυξη εκλογών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κιλκίς

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κιλκίςανακοινώνει στα μέλη του παραρτήματος τα ακόλουθα:
1. Οι εκλογές θα γίνουν την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 από ώρα 1.00 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.
2. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη του παραρτήματος που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι την 29/06/2015.

ΚΚΕ: συλλαλητήριο στο Κιλκίς την Παρασκευή 26/6, στο Κιλκίς, για την νέα συμφωνία που πάει να κλείσει η κυβέρνηση

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα – λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.

Μετατίθενται οι ημερομηνίες εξετάσεων Πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.

Του Γιάννη Λιναρδάκη*Οι εξετάσεις Πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. για το Θεωρητικό Μέρος των ειδικοτήτων που είχαν προγραμματισθεί για Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, να μετατεθούν για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Κιλκίς: 28χρονος Γκαμπιανός μετέφερε παράνομα 3 αλλοδαπούς

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς, ένας 28χρονος υπήκοος Γκάμπιας, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Συμβουλές για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας

Δελτίο Τύπου Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το επαγγελματικό τους μέλλον. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το επαγγελματικό τους μέλλον.

Συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών απ' τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, αφιερωμένη στους Βαλκανικούς πολέμους

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου, μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς εόρτασε με μια υπέροχη συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών τα ελευθέρια της πόλεως του Κιλκίς (21η Ιουνίου 2013).

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

"Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Νέα γυναίκα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε καλεί να υψώσουμε τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της "ναρκωκουλτούρας", από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ποντιακή πανδαισία στο Διπόταμο Κιλκίς με Τσαχουρίδη, Σιώπη και Αφούς Σαλονικίδη


Η Αρχή για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), παραμένει!

Του Γιάννη Λιναρδάκη
Στο πολυνομοσχέδιο στο ΑΡΘΡΟ 46 για την ΑΔΙΠΠΔΕ αναφέρονται:
- η ΑΔΙΠΠΔΕ διατηρείται, όπως και βασικές διατάξεις του 4142. Η ύπαρξη ανεξάρτητης αξιολογικής αρχής παραμένει.
- Διατηρούνται πολλά κρίσιμα σημεία της ΑΔΙΠΠΔΕ:

Στο Πανελλήνιο Παίδων – Κορασίδων, 6ος στα 100- 200 ο Π. Παπαδόπουλος

Βαθμολογήθηκαν Σ. Καζαντσίδου και Ε. Φωτιάδου 
Πολύ καλή ήταν εμφάνιση των αθλητών και των αθλητριών της ομάδας Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων, που έγινε το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουνίου στα Τρίκαλα και στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από χίλιοι αθλητές και αθλήτριες από εκατόν σαράντα σωματεία από όλη την χώρα.

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στην Ολομέλεια για Σ-Ν Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας


Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΥΓΗ ·ΔΝΤ-διαπλοκή δυναμιτίζουν την συμφωνία-Απροκάλυπτη παρέμβαση του Ταμείου υπέρ της «υγιούς επιχειρηματικότητας»·Ολόκληρο το κείμενο της ελληνικής πρότασης·Για πρώτη φορά- Σύνδεση αξιολόγησης, στοχοθεσίας και επιλογής στελεχών στο Δημόσιο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αβάσταχτα νέα μέτρα 8 δις ευρώ σε 18 μήνες-Θαύμα! Το Κούγκι έγινε χορός του Ζαλόγγου!·Μάχη στο σημερινό Eurogroup (8 μ.μ.) για τη διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στην εστίαση!·Η κατρακύλα των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ