Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η συμβολή των Θρακών, Ποντίων και Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Παρά το γεγονός ότι η συμβολή των Θρακών, των Ποντίων και των Μικρασιατών στην εθνική παλιγγενεσία, στην επανάσταση του 1821, είναι εξίσου σημαντική με τα άλλα κομμάτια του ελληνικού λαού, εντούτοις, λόγοι που συνδέονται με ξένα συμφέροντα και επιδιώξεις και ελλαδικές προτεραιότητες περιθωριοποίησαν και αυτήν την παράμετρο.

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μάρτη

"Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,
Αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα ακούσεις καλέσματα για «εθνική ομοψυχία μπροστά στις δυσκολίες που περνά η χώρα», ότι σήμερα πατριωτισμός είναι να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανταγωνιστική Ελλάδα στην ΕΕ, δηλαδή το σπίτι που φτιάχτηκε για τους καπιταλιστές, για μια χούφτα ανθρώπους που καρπώνονται το πλούτο που παράγουν με το μόχθο τους εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς 40 μαθητές, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Κιλκίς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση στα συναισθήματα: Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Γραφείων Σχολικών Συμβούλων, Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς, οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της στις 31 Μαρτίου 2015 και ώρες 16:00 έως 19:00, εισαγωγική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση στα συναισθήματα: Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Κιλκίς.

Αδελφοποιήθηκαν τα Επιμελητήρια Κιλκίς και Σμύρνης

Οι στενές σχέσεις, συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων Σμύρνης και Κιλκίς ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες και κορυφώθηκαν στην πρόσφατη 3η συνάντηση Ελλάδος – Τουρκίας και σε διακυβερνητικό επίπεδο, παρουσία πολυπληθών κλιμακίων των δύο χωρών και των πρωθυπουργών τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Γραφείων Σχολικών Συμβούλων, Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με την Σχολή Γονέων Ν. Κιλκίς προτίθενται να οργανώσουν πέντε (5) εκπαιδευτικά προγράμματα:

1ο ΕΚ Κιλκίς: Εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία για την μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LEONARDO DA VINCI όπου συμμετέχει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια. Την υποστήριξη της συνεργασίας του 1ου ΕΚ Κιλκίς με τον συντονιστή φορέα αλλά και όλη την εκπαιδευτική υποστήριξη του σχεδίου έχει η Επιμορφωτικής Κιλκίς Μον.Ε.Π.Ε.

Συνέδριο με θέμα «Εκπαιδευτικές Πολιτικές για το σχολείο του 21ου αιώνα»

Από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαρτίου διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων με θέμα «Εκπαιδευτικές Πολιτικές για το σχολείο του 21ου αιώνα», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Με αφορμή την 24η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate του Kinesis Κιλκίς

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate συμμετείχε το Kinesis Fight Club το περασμένο Σάββατο, στις 21 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Διοργανωτής των αγώνων ήταν η Παγκόσμια ομοσπονδία IFK (International Federation of Karate). Για πρώτη φορά διεξάγεται τέτοιου μεγέθους πρωτάθλημα στο Kyokushin Karate στην Ελλάδα. Φυσικά από αυτήν τη διοργάνωση δεν μπορούσε να λείψει το Kinesis.

"αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ": 280 ευχές για μια καλύτερη πόλη

Στα τέλη του 2014 η ομάδα δράσης και διαλόγου για το Κιλκίς "αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ" ζήτησε την ευχή και τη γνώμη των κατοίκων της πόλης μας.

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς

Στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο ανάπτυξης εκπαιδευτικής πολιτικής (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ) και στα πλαίσια του έργου: Πράξη: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΠ 2 Ενέργεια: «Εξειδικευμένα Προγράμματα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών» ξεκίνησε ενδοσχολική επιμόρφωση του προσωπικού με θέμα: «Ρατσισμός-ξενοφοβία».

Έρευνα ανεύρεσης αεροσκάφους και διάσωση επιβαινόντων στον Αξιό Ποταμό

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας έλαβε την πληροφορία για πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna στον Αξιό ποταμό 2 χλμ Νοτιοανατολικά από την τοπική κοινότητα Ριζίων του Δήμου Παιονίας.

Ημερίδα με θέμα "Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων" στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και  το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοίνωση Eνωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού για να υπενθυμίζει τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σε σχέση με την επάρκεια και τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Σκοτώθηκε 46χρονος ποδηλάτης σε τροχαίο στην Ημαθία

Χθες (22-03-2015) το βράδυ, στο 2ο χλμ. του Επαρχιακού οδικού δικτύου Λουτρού – Κεφαλοχωρίου στην Ημαθία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος οδηγός, προσέκρουσε σε προπορευόμενο ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 46χρονος ποδηλάτης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δ.Ε. για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση

"Η νέα κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει δύο μήνες παραμονής στην εξουσία και έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Καταρχήν αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σε σειρά ζητημάτων, όπως στο ζήτημα της οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών, τη μείωση του ωραρίου, την κατάργηση του νόμου 4024/10 (σύνδεση μισθού με βαθμό, ποσοστώσεις στις προαγωγές), τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την καταβολή των δεδουλευμένων κ. α.

Καθυστέρηση στα αποτελέσματα για την πιστοποίηση Β΄ επιπέδου ΤΠΕ!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
«Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη των αποτελέσματα των εξετάσεων για την πιστοποίηση Β΄ επιπέδου ΤΠΕ, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2014».

"Πρώτες βοήθειες. Όταν το ένστικτο γίνεται δράση"

Στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 20 Μαρτίου, το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών (CPR –AED) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Meducation, η οποία εξειδικεύεται στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, Υγειονομικών καλύψεων καθώς και την Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων.

Στο ίδιο έργο θεατές για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

"Σε «αναγκαστική» ήττα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική υποχρεώθηκε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα. Μετά το χειρουργείο χωρίς αναισθητικό της περασμένης αναμέτρησης ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εξαναγκάστηκε σε νέα ήττα με αντίτιμο αυτή την φορά την σωτηρία της Δόξας Καμπάνης. Στεναχωρήσαμε πολλούς με το περσινό κερδισμένο πρωτάθλημα και με την αξιόλογη πορεία μας στο εφετινό αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ξανακάνουμε!"

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σε κλοιό αμφισβήτησης η Frau Μέρκελ-Σήμερα το κρίσιμο τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο·¨Όταν το ατομικό συμφέρον παραμερίζει την αξιοπρέπεια-Στα βράχια ξαφνικά ο Γ. Κατρούγκαλος! ·Και τα φάρμακα αγοράζονται πλέον με βερεσέ- «Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν» λέει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κ. Λουράντος
ΕΘΝΟΣ ·Νέα ατζέντα για το ασφαλιστικό-Πακέτο πέντε παρεμβάσεων προωθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις·Ραντεβού για όλα Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο- Τι θα συζητήσουν·Μεταρρυθμίσεις- Αποκρατικοποιήσεις και κατάργηση φορολογικών εξαιρέσεων στην κορυφή της λίστας