Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς

Στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο ανάπτυξης εκπαιδευτικής πολιτικής (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ) και στα πλαίσια του έργου: Πράξη: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΠ 2 Ενέργεια: «Εξειδικευμένα Προγράμματα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών» ξεκίνησε ενδοσχολική επιμόρφωση του προσωπικού με θέμα: «Ρατσισμός-ξενοφοβία».
Η επιμόρφωση γίνεται εντός του σχολικού χώρου σε ώρες εκτός μαθημάτων και πιο συγκεκριμένα κατά τις ημέρες Παρασκευή 20/3 (απόγευμα) Σάββατο 21/3 (πρωί) Παρασκευή 27/3 (απόγευμα) και Σάββατο 28/3 (πρωί) ενώ θα υπάρξει και συνέχεια με εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

Υπεύθυνη επιμορφώτρια για τη διεξαγωγή της διδασκαλίας του προγράμματος στην πράξη είναι η εκπαιδευτικός, διδάκτωρ παιδαγωγικής κ. Βλαχάκη Μαρία. Την επιμόρφωση παρακολουθεί όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου καθώς και εκπαιδευτικοί από γειτονικά σχολεία (Μουριές. Δροσάτο. Κιλκίς). Οι άξονες που περιλαμβάνονται είναι ζητήματα ταυτότητας, φαινόμενα ξενοφοβίας, διαχείριση εθνοπολιτισμικής ετερογένειας στην τάξη, ανάπτυξη διαπολιτισμικής ικανότητας κα

Τα μαθήματα είναι εξαιρετικά καθώς η κ. Βλαχάκη διδάσκει μεθόδους πρακτικές και επικεντρωμένες στην καρδιά του προβλήματος του ρατσισμού ενώ οι μετέχοντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εκπονήσουν και μια σχετική εργασία στο τέλος του προγράμματος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου