Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 7 - 12 - 2013 αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς στα πλαίσια της δραστηριοποίησής του για τη κοινωνική αλληλεγγύη, επισκέφθηκε το ίδρυμα - ορφανοτροφείο " ΜΕΛΙΣΣΑ " της Θεσσαλονίκης.

Στο Κουτούκι του Φώτη, στο Σταυροχώρι Κιλκίς

Διατροφικές συνήθειες αθλητών ακαδημιών διαφόρων αθλημάτων και χρονοδιάγραμμα λήψης τροφής πριν και μετά την προπόνηση

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Στα πλαίσια του 14 ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από 7-8 Δεκεμβρίου 2013, μια ομάδα ερευνητών**, πραγματοποίησε μια έρευνα με σκοπό την μελέτη των διατροφικών συνηθειών πριν και μετά την προπόνηση .Καθώς, και το χρονοδιάγραμμα λήψης τροφής πριν και μετά την προπόνηση και η συσχέτιση του με άλλους παράγοντες.(BMI = Δείκτης Μάζας Σώματος, άθλημα, διάρκεια προπόνησης, φύλο και ηλικία).

Τσίπουρο με γλυκάνισο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Συνέντευξη με τον αμπελουργό Γιώργο Τερζή από το Χέρσο Κιλκίς

Δήλωση Δένδια για την απώλεια του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη εν ώρα καθήκοντος

"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους."
Νίκος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί στους συγγενείς να κηδέψουν το νεκρό τους;

Γράφει η Σταυρούλα Καλαϊτζίδου 
Σε αυτό το κείμενο θέλω να παραθέσω τη δική μου εμπειρία από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου της οικογένειας μου. Ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες να θυμηθούν ένα παρόμοιο περιστατικό δικό τους ή ίσως να αφυπνίσουμε την ευαισθησία κάποιων άλλων ανθρώπων.

Η θεατρική παράσταση "Η Λιχουδοχώρα" στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς


Ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης με θέμα, "Αξιολόγηση δομών στο δημόσιο"

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης με θέμα, "Αξιολόγηση δομών στο δημόσιο".  Μια αντιμεταρρύθμιση στο όνομα της μεταρρύθμισης.
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 17.00 Θεσσαλονίκη
(Αμφιθέατρο Τεχνικού Επιμελητηρίου. παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49)

Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014: «Να είστε καλά»

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014, εξερχόμενος από τη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από πάρα πολλά χρόνια- εσείς εδώ στη Βουλή το έχετε ζήσει- αυτός ήταν ένας Προϋπολογισμός Ανάκαμψης, προοπτικής κι ελπίδας. Και θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα μας. Να είστε καλά».

Γράψε… λάθος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
● Η γλώσσα, ως ζωντανός οργανισμός, ‘‘γνωρίζει’’ τι πρέπει να κρατήσει και τι να αφήσει, τι να αφομοιώσει και τι να απορρίψει, τι να αξιοποιήσει και τι να εξοβελίσει. Γεμάτη σφρίγος, δύναμη και ζωή, προχωρεί ενσωματώνοντας αρκετά από τα λάθη της (λάθη, όμως, που… δε βγάζουν μάτι, γιατί αυτά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ουδέποτε θα ‘‘επισημοποιηθούν’’). Η γλώσσα -όλες οι γλώσσες- προχωρούν, ακριβώς, με τα λάθη τους.

Ανθρωπισμός: Επιτακτική αναγκαιότητα

Γράφει η Χρύσα Αλεξανδρή
Θα ξεκινήσω το άρθρο μου με κάτι, που ίσως αποτελεί κοινό τόπο, ότι δηλαδή οι σύγχρονες και αλματώδεις  τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν και επιβάλλουν μια αλλαγή του πολιτισμικού μοντέλου που έχουμε υιοθετήσει. Θα επιμείνω σε αυτό, καθώς η τεχνοκρατική δομή, το παρόν πολιτισμικό πλαίσιο  που υιοθετήθηκε, τείνει να θεωρείται και να είναι, πλέον, ξεπερασμένο.