Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας συμμετείχε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγιά» στους Κωστακιούς Άρτας.
Το χορευτικό
τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, συνοδεία
ποντιακής λύρας και νταουλιού, εκπροσωπώντας επάξια την ποντιακή παράδοση και
τον πολιτισμό του τόπου μας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των
παρευρισκομένων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζοντας χορούς και μουσικές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, προσφέροντας στο κοινό μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση.
Με αφορμή τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, μέλη και φίλοι του Συλλόγου πραγματοποίησαν μια διήμερη εκδρομή στην Ήπειρο. Κατά την άφιξή τους επισκέφθηκαν το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, ενώ την επόμενη ημέρα περιηγήθηκαν στα Ιωάννινα, επισκεπτόμενοι το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με τα κέρινα ομοιώματα, το Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας και γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές της πόλης.
Η διαμονή της
αποστολής έγινε σε ξενοδοχείο στην Πλατεία Κιλκίς στην Άρτα, μια ευχάριστη
σύμπτωση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μέλη του Συλλόγου, αφού το Κιλκίς
«βρέθηκε» κοντά μας ακόμη και στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Το Διοικητικό
Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες
προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγιά» για την πρόσκληση και την άψογη
φιλοξενία, καθώς και προς όλους τους διοργανωτές για την εξαιρετική διοργάνωση
της εκδήλωσης.
Παράλληλα,
ευχαριστεί θερμά τα παιδιά του χορευτικού τμήματος για την άψογη παρουσία τους,
τους μουσικούς που συνόδευσαν τον Σύλλογο με τη λύρα και το νταούλι, τον
χοροδιδάσκαλο του συλλόγου για τη στήριξη και την προετοιμασία του χορευτικού
τμήματος, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδρομή,
συμβάλλοντας με το κέφι και τη διάθεσή τους στη δημιουργία μιας όμορφης
συλλογικής εμπειρίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες
αξίζουν και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Νέας
Σάντας για την οργάνωση της αποστολής και τη συνεχή προσπάθειά τους να
προβάλλουν και να διατηρούν ζωντανή την ποντιακή παράδοση μέσα από τη συμμετοχή
σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.