Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)

Υπογράφει ο Πρόεδρος ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ Ξενέλης Γιώργος
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας κλείνει ακόμα 102 σχολεία, τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε μόλις χτες (29/8/13) στη Βουλή, οι ΕΠΑΣ δεν μετατρέπονται σε ΕΠΑΛ όπως προέβλεπαν τα προηγούμενα σχέδια νόμου που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα δύο τελευταία χρόνια.

Τέταρτη συνεχής νίκη για τον Κιλκισιακό

Ανεβάζει στροφές ο Κιλκισιακός όσο πλησιάζει η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, και αυτό το απέδειξε και στο Παλιό Αγιονέρι όπου επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Νέου Αγιονερίου στο έβδομο φιλικό παιχνίδι που έδωσε.

Πυροβόλησαν στον αέρα άρπαξαν 1500 ευρώ και την έκαναν

Στις 31.08.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες στα Γιαννιτσά, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων ενός 48χρονου ημεδαπού και με την χρήση όπλων αφού πυροβόλησε ο ένας εξ αυτών στον αέρα για εκφοβισμό, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των (1.500) Ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

32χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο

Στις 30.08.2013 το πρωί, στο 10ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσών – Προφήτη Ηλία (ύψος Αραβησσού Πέλλας), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη ημεδαπή εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικό προστατευτικό κιγκλίδωμα γέφυρας και ανετράπη σε αρδευτικό κανάλι από ύψους τριών μέτρων περίπου εντός του οποίου υπήρχαν ύδατα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 32χρονης οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

Από τον Ξαρχάκο στον Bizet και απ’ τον Χατζιδάκη στον Kurt Weill με οδηγό τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά


Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Με τις αποσκευές της γεμάτες τραγούδια η ελληνοκύπρια σοπράνο Κατερίνα Μηνά άφησε για λίγο την έδρα της το Λονδίνο για να ταξιδέψει μελωδικά το κοινό του Κιλκίς στη συναυλία που δόθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο θέατρο Λόφου στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Κιλκίς, Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Έλα και συ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Κάνε κι εσύ δική σου υπόθεση την επιτυχία του Φεστιβάλ! Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη τη χώρα, με δεκάδες πολύμορφες δραστηριότητες, φτάνει το αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών μας: «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη». Γι’ αυτό το σκοπό δρα η ΚΝΕ. Για ν’ αλλάξει ο κόσμος, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

«Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Οι μαγικές σβούρες , σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ παρουσιάζουν σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9.00 μ.μ.

Εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2013 αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ. Δάσκαλοι με πολυετή πείρα, σοβαρότητα και ευθύνη διδάσκουν στα τμήματα:

Στο Κιλκίς Κερνάμε Ελλάδα


Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 ανοίγουν κανονικά τα γραφεία του Λ.Ε.Κ

Το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του. Τα σχολεία θα ανοίξουν και μαζί θα ξεκινήσουν και οι διάφορες δραστηριότητες των παιδιών και όχι μόνο! 
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 θα ανοίξουν κανονικά τα γραφεία του Λ.Ε.Κ. με ώρες λειτουργίας 6 – 8 μ.μ. Δευτέρα έως και Παρασκευή.