Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εισήγηση Κώστα Κιλτίδη στην ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα στη νέα Πραγματικότητα »

"Ζητώ την ανοχή για κάποιες αναφορές επί προσωπικού, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της εισήγησης, αφού συνιστούν τα θεμέλια της πολιτικής μου πρότασης.

20 και 21 Ιουνίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Κιλκίς

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφερείας ότι στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, στις 20 και στις 21 Ιουνίου θα λαμπρύνει με την υψηλή του παρουσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2013

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2013 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του φεστιβάλ, όπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου, και εκπρόσωποι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εκδηλώσεις.

Επίσκεψη Λαπόρδα στο Σκρα

Επίσκεψη στο ιστορικό Σκρά πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 ο δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας μετά από αίτημα των κατοίκων, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον οικισμό.

Στον Κοκκινοπηλό Λάρισας η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Ένα μικρό χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου , στα 1250 μέτρα υψόμετρο, ο Κοκκινοπηλός μας ..”συστήνεται” αυτή την εβδομάδα μέσα από την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας κατά τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική περίοδο σε όλη την Επικράτεια

Τα μέτρα αφορούν στην πρόληψη και καταστολή αξιόποινων συμπεριφορών αλλά και στην άμεση εξυπηρέτηση των τουριστών, με την απλούστευση και επιτάχυνση γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Καλλιτεχνικό διήμερο του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού και η Ομάδα καλλιτεχνών των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και των εκδηλώσεων των “Ελευθερίων” πραγματοποιούν ένα καλλιτεχνικό διήμερο την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στο θέατρο Λόφου

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Και κατασχέσεις σπιτιών έχει το success story- «Λαγός» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς·Συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο – δεν πωλείται η ιστορική μνήμη – Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει πίσω μπροστά στην κατακραυγή και δηλώνει ότι δεν πωλείται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής·Κομπάζει ο σουλτάνος, αυτοκριτική ο βεζύρης – Επιμένει ο λαός της Τουρκίας στους δρόμους
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Δημόσιο –Εισφορά (αναδρομικά!) για 450.000 συνταξιούχους –Δεν παρακρατήθηκε μέσα στο 2012 (από τα ποσά που έλαβαν) και θα πρέπει να πληρώσουν φέτος μαζί με τον φόρο εισοδήματος·Κρατική εταιρεία ιδρύεται για τα κοιτάσματα! –Τι ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που ενημερώθηκε από τα ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων·Άνω – κάτω (πάλι) η κυβέρνηση για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας – Νέα θύελλα για τα «κόκκινα» δάνεια

Ημερίδα με θέμα: «Εργασιακά & Κοινωνική Ασφάλιση» στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Κιλκίς σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Εργασιακά & Κοινωνική Ασφάλιση» και κεντρικό ομιλητή τον κ. Κοκκόρη Παναγιώτη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β.ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ» του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Εκδήλωση με σύνθημα «Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση με σύνθημα «Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» διοργανώνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΚΜ Φάνης Παπάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών Βιομηχανίας και Οχημάτων (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.) την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 18.00 στους κήπους της Περιφέρειας (Βασ. Όλγας 198,Θεσσαλονίκη) 

Σήμερα συγκροτείται σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Κιλκισιακού

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κιλκισιακού, με τη συνάντηση να λαμβάνει χώρα στα γραφεία της ομάδος στην δημοτική αγορά. Αξίζει να τονιστεί πως όλα τα μέλη αποτελούν προσωπικές επιλογές του Βασίλη Σεργιαννίδη.

Προσυνεδριακός διάλογος από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παιονίας

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παιονίας διοργανώνει την Πέμπτη 06/06/2013 στις 20.30, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, συζήτηση στα γραφεία του κόμματος στην οδό Θεμιστοκλέους 18 στον 1ο όροφο (έναντι ΛΑΦ Πολυκάστρου) στο Πολύκαστρο. Καλούνται φίλοι και μέλη να παρευρεθούν.

Δήλωση Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Η 5η Ιουνίου είναι η καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταθούμε απέναντι στις ευθύνες μας που αφορούν στο μεγάλο αγαθό. Απέναντι στο περιβάλλον όπου ζούμε ως κάτοικοι του Παγκόσμιου Χωριού.

Συλλυπητήρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

- Το περιφερειακό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς συλλυπείται θερμά την οικογένεια της Ευδοξίας Ξηρουδάκη, μέλος τους Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, για τον πρόωρο χαμό της πολυαγαπημένης συζύγου και μητέρας τους.
- Συλλυπείται επίσης θερμά την κ. Γεωργία Γιαννακούλα, εθελόντρια αδελφή και μέλος τους Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, για την εκδημία του πολυαγαπημένου πατέρα της.
- Συλλυπείται επίσης θερμά την οικογένεια του κ. Γάννη Κοκκίνη, για την εκδημία της αγαπημένης τους συζύγου και μητέρας, Δέσποινας.

Πανηγύρι στο Μεσιανό Κιλκίς


Συνελήφθη ένας υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (04.06.2013) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 32 ετών, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα. Θεός σχωρέστη

Τιμούμε το δέντρο που πληγώναμε, το χωράφι της μάνας, τη Γκαμήλα που μιλάει, τη θάλασσα πλατιά, το ποτάμι που τρέχει κελαρυστό, τα Κρούσια, οι Σκουριές και πολλά άλλα. Ας μην τα πληγώσουμε τουλάχιστον σήμερα, όσα έχουν επιζήσει, της παρουσίας μας στον πλανήτη.
Μέμα Τεμεκενίδου

Πορεία κατάρρευσης του ΟΑΕΕ: Ένα προμελετημένο έγκλημα

Γράφει ο Βασίλης Μαμάης
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για τους ΕΒΕ

Τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» του αστικού Τύπου για τα ελλείμματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). «Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό σύστημα» («Ελευθεροτυπία»), «ΟΑΕΕ - Αυξάνεται το έλλειμμα, οι μισοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές» (Greek Money).

Η πλημμύρα του αιώνα στο Πάσσαου Γερμανίας

Οι κάτοικοι του Πάσσαου στη Βαυαρία είναι συνηθισμένοι στις πλημμύρες. Οι τρεις ποταμοί που διασταυρώνονται στην περιοχή, ο Δούναβης με τον Ινν και Ιλτς συχνά υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη του νερού σε τμήματα της παλιάς πόλης. Aυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η στάθμη του Δούναβη άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο μετά τις πλημμύρες του 1954.
Deutsche Welle

Διακοπές κυκλοφορίας σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού

Διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων, θα γίνουν την Τετάρτη στην Εγνατία οδό, στη σήραγγα Σ10, στο τμήμα Βέροια-Πολύμυλος Κοζάνης.

Τριήμερο αστυνομικών εξορμήσεων στην Περιφέρεια (30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2013)

Εκτεταμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2013 (Πέμπτη έως και Σάββατο), σε όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).
Οι εξορμήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος 

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει».

Ο Μπαντής, ο ΠΑΟΚ και το έγκλημα

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος, Μπαντής, που χθες κατέβασε τα ρολλά στον αγώνα με τον Ατρόμητο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4.