Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ένας φωτεινός αγώνας μέσα στη νύχτα

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Στη θέα του αθλητή που συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων με χειρήλατο αμαξίδιο, ξεχάσαμε αμέσως το κυκλοφοριακό κομφούζιο που είχε προκληθεί στα στενά πάνω από τη Β. Όλγας. Η τροχαία είχε φροντίσει να κλείσει από νωρίς τους κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια ο 2ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος και ο αγώνας υγείας των 5.000 μέτρων. 

Γι’ αυτόν τον αγώνα είχαμε πάει και εμείς, έτσι για τη χαρά της συμμετοχής, την παρέα και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Με την αθλητική μας περιβολή, τον αύξων αριθμό στο στήθος και τον καιρό με το μέρος μας, αφήσαμε αμέσως τους εαυτούς μας να παρασυρθούν από το χρωματιστό ποτάμι των δρομέων.

Η γλυκιά νύχτα του περασμένου Σαββάτου έβγαλε στους δρόμους κατά χιλιάδες μικρούς και μεγάλους. Αθλητές διακεκριμένους, ολυμπιονίκες, κοινωνικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες ανθρώπων με κινητικές και νοητικές αναπηρίες, φίλους του αθλητισμού. Και όλοι με τα ίδια δικαιώματα.

Για συμμετοχή στο "παιχνίδι", για την ευχαρίστηση του τερματισμού, για επευφημία, για δοκιμασία, για να δηλώσουν την παρουσία τους.

Η Τσιμισκή και η Λ. Νίκης έμοιαζαν μικρές για να χωρέσουν τον όγκο των δρομέων, την όρεξη τους για τρέξιμο, τον ενθουσιασμό τους, το κέφι που έβγαζε η φασαρία τους. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι διοργανωτές μιλούν για περίπου 12.000 αφού πάρα πολλοί έτρεξαν χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι και χωρίς χρονομέτρηση. Μικρή σημασία έχουν οι αριθμοί και οι επιδόσεις. Ήταν μια πραγματικά όμορφη διοργάνωση που φαίνεται να αποτελεί την κεντρική αθλητική-κοινωνική εκδήλωση της Β. Ελλάδας. 

Δυστυχώς σημαδεύτηκε από το θάνατο 49χρονου δρομέα του ημιμαραθωνίου που μετά το 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής προδομένος από την καρδιά του εξέπνευσε παρά την άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.