Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τον τσάκωσαν γιατί εξέδιδε 31χρονη χορεύτρια

Συνελήφθη σήμερα (12.09.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
Ειδικότερα, εντός καταστήματος (καφέ μπαρ) σε περιοχή της Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος ιδιοκτησίας μίας 51χρονης υπηκόου Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, διευκόλυνε εντός του καταστήματος την ασέλγεια χορεύτριας του καταστήματος με πελάτη έναντι αμοιβής.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Πενταπλάτανο Πέλλας

Χθες (11.09.2012) το πρωί, στον Πενταπλάτανο Πέλλας, ένας 54χρονος ημεδαπός, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης εξωτερικής τοιχοποιίας μονοκατοικίας ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, κατέπεσε από σκάλα και από ύψος τριών μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.  Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση Εργασίας Πέλλας.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Νιγρίτα Σερρών

Χθες (11.09.2012) το πρωί, στη Νιγρίτα Σερρών, ένας 34χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης οχήματος εντός συνεργείου αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, καταπλακώθηκε από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που βρισκόταν υπερυψωμένο σε ανυψωτικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση Εργασίας Σερρών.

Συνάντηση Αγαθοπούλου με Αστυνομικούς

Την Τρίτη 11/9/2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κιλκίς Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου με την Πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς Τσελέκη Γεωργία και το Γενικό Γραμματέα της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ. Παπαγεωργίου Ηλία. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέθεσαν με σαφήνεια το γεγονός ότι ήδη έχουν υποστεί περικοπές στο μισθό τους που αγγίζουν το 40% και σημείωσαν πως το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών ισοδυναμεί με πλήρη μισθολογική εξαθλίωση.

Εκπαιδευτική αποστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς στην Πορτογαλία

To Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκπαιδευτικής αποστολής στην Πορτογαλία, με θέμα ΕΞΥΠΝΕΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - “Εn.Con.”, καλεί τα μέλη του να δηλώσουν ενδιαφέρον έως το τέλος Σεπτεμβρίου, στην κα Λένα Τσακαλοφίδου, τηλ 2341024580,1.

Τα είπαν Γεωργαντάς και Μαυραγάνης

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ. από τους ν. Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Πέλλας συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με αποκλειστικό θέμα του διαλόγου την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την ενίσχυση - ανακούφιση ομάδων πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Στον καθιερωμένο Αγιασμό ο Δήμαρχος Παιονίας

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας παραβρέθηκε στον καθιερωμένο Αγιασμό που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου και στο Λύκειο Ευρωπού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γέφυρας κκ Δημήτριο.

Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες εκτός Ελλάδας

Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τεχεράνη, Ιράν (Κτίστηκε το 1943)

Αχόρταγα «πιράνχας» λυμαίνονται τις προμήθειες του ΕΣY

του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ενώ η χώρα πασχίζει να βρει 11,5 δις ευρώ, η σπατάλη συνεχίζει ακάθεκτη, με την συγκατάθεση ή ανοχή πολλών Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών του Δημοσίου. Ένας αντιπροσωπευτικός χώρος σπατάλης: Οι προμήθειες υγείας.

Πρεμιέρα με μία νίκη και μία ισοπαλία για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς

Μία νίκη και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός στα παιχνίδια που έδωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς την Κυριακή στον Παντελεήμονα, κόντρα στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη επιτυχία το street handball της ακαδημίας χειροσφαίρισης Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ "89

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τουρνουά street handball της ακαδημίας χειροσφαίρισης Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄89 την Κυριακή 9/9/12 στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας, την 21η Ιουνίου, με την συμμετοχή 106 παιδιών ηλικίας 6-16 ετών.

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη για θέματα ασφαλείας στο νομό

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τα θέματα ασφαλείας στο νομό συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Κιλκίς ο κ. Ευ. Μπαλάσκας, από πλευράς δήμου Παιονίας ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Σιωνίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Π. Θωμαΐδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης και από πλευράς Αστυνομίας, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αρ. Μανωλάς και ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Αθ. Σωτηρόπουλος.

Αρχίζει η δράση «Δίκτυο παιδικών υπηρεσιών» στο Κιλκίς

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών της Δράσης του Future Library «Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών», στην οποία συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Η Δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου βιβλιοθηκών, με έμφαση στις υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους.

Ολοκληρώθηκε στο Κιλκίς ο κύκλος των δράσεων «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

"Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ο 2ος κύκλος των δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 72 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Από τον Άννα στον Καϊάφα»

"Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 7ης Ιουνίου 2012 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χαρακτηρίζονται ως απομακρυσμένα-παραμεθόρια χωριά και πόλεις που απέχουν ως και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία .Αποτέλεσμα του χαρακτηρισμού αυτού είναι να αποκλειστούν από το δικαίωμα λήψης του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών εργαζόμενοι/ες που ήδη το λάμβαναν.

Κλειστός σήμερα και αύριο ο Δήμος Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο και διαμαρτυρόμενος έντονα για την υποχρηματοδότηση και τις συνεχείς περικοπές στους ΟΤΑ της χώρας από την πολιτεία, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου, θα παραμείνει κλειστός σήμερα  και αύριο, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012. Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα περιφερειακά δημοτικά καταστήματα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς, η υπηρεσία καθαριότητας και κοινωνικές δομές, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά τη συνάντηση στην έδρα της ΕΚΤ- Εύσημα Ντράγκι στον Σαμαρά – Παραμένουν όμως σημαντικές προκλήσεις, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης·Στην Ελλάδα όμως η τρόικα επιμένει και ζητά: Νόμο για «πάγωμα»βασικού μισθού και μείωση αποζημιώσεων·Με σκοπό να βρεθούν 3 δις ευρώ – Τα δύο σενάρια για τα Προνοιακά επιδόματα
ΑΥΓΗ ·Ακραία μέτρα κατά των διαδηλώσεων –Ο Ν. Δένδιας εξομοιώνει τις λαϊκές δημοκρατικές κινητοποιήσεις με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής…·Αναβρασμός σε Παιδεία, Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση·Τώρα οι ακροδεξιοί μαχαιρώνουν και Έλληνες.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς

Πιστοί στο ραντεβού τους όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες Κιλκισιώτες όλων των ηλικιών έδωσαν και φέτος δυναμικό “παρών” στην ετήσια Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Η διοργάνωση που διήρκεσε από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, αποτέλεσε για όλους μια μοναδική ευκαιρία διεξόδου και ένα ευχάριστο διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινότητα.

Κλειστός σήμερα και αύριο ο δήμος Παιονίας

Εν όψει των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δήμος Παιονίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Πληροφορούμε τους Δημότες και κατοίκους του Δήμου μας τα εξής: Οι Δήμοι όλης της χώρας προχωρούν σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.  Τις παραπάνω ημέρες το προσωπικό του Δήμου μας δεν θα εξυπηρετεί το κοινό εκτός εξαιρετικά επειγουσών περιπτώσεων.  Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, και για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς που δεν εργάζονται, την Τετάρτη και την Πέμπτη να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους." 

Λαπόρδας: «Κε Δραγανίδη σταμάτα να αποπροσανατολίζεις με ανακρίβειες και ψεύδη την κοινή γνώμη»

"Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε όλοι, έχει φέρει σε πολύ δυσχερή θέση τους δημότες μας, οι κάτοικοι απαιτούν λύσεις και ενέργειες από τον Δήμαρχο για τα προβλήματά τους. Το αίσθημα της ευθύνης που με διακατέχει, δεν μου επιτρέπει να παίζω επικοινωνιακά παιχνίδια όπως ο κ.Δραγανίδης.

Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ το έργο “Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και επεξεργασία αποβλήτων με τεχνητούς υγροβιότοπους Δ.Κ. Μικροκάμπου και Μαυρονερίου της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης”

Μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σημειώθηκε σε ό,τι αφορά το έργο “Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και επεξεργασία αποβλήτων με τεχνητούς υγροβιότοπους Δ.Κ. Μικροκάμπου και Μαυρονερίου της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης”. Η εν λόγω πρόταση της ΔΕΥΑ Κιλκίς που κατατέθηκε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στις 24/4/2012 αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013”.

ΟΛΜΕ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους.

Φιλικό Κιλκισιακού με Άρη Θεσσαλονίκης

Με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθεί ο Κιλκισιακός σε φιλικό αγώνα την σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Μια ακόμη ευκαιρία για τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.