Στις 6 Μαρτίου όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας υλοποίησαν ωραιότατες βιωματικές δράσεις αφήνοντας ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.
Οι δράσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 4.3.2026 (ημέρα της ΕΔΥ στο σχολείο μας) με καθοδήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού κας Αρχοντή Καρολίνας, με προβολή σε όλες τις τάξεις: « Συνέπειες της Βίας και τρόποι για την πρόληψή της».
Την Παρασκευή 6.3.2026 οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων είχαν πάρα πολύ ωραίες ιδέες αποσκοπώντας στη μεταμόρφωση του σχολείου σε ‘’Σχολείο της Αγάπης και της Φιλίας’’, υλοποιώντας με τους/ τις μαθητές/τριές τους τις εξής δράσεις:
● Οι Α΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄ Τάξεις διάβασαν το λογοτεχνικό βιβλίο: «Ο ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ»
● Οι μαθητές της Β΄,Γ΄,Δ΄ Τάξης σχεδίασαν σε μεγάλο μέγεθος ανθρωπάκια με χεράκια με σύνθημα: «ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ, ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΑΓΑΠΑΝΕ» και το «ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
● Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης σχεδίασαν καρδούλες πάνω στα χεράκια τους και τα ένωσαν σε κύκλο.
● Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης δημιούργησαν έξω στον αύλειο χώρο το :
«ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»
● Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης δημιούργησαν ένα μεγάλο πανό που το ανάρτησαν έξω από τα παράθυρά τους με το σύνθημα:
«Η ΑΓΑΠΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΒΙΑ» «175 παιδιά 175 καρδιές φτιάχνουν την αλυσίδα της ΑΓΑΠΗΣ”
Όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έφρτιαξαν καρδιές με μηνύματα κι έπλεξαν την «ΑΛΥΣΙΔΑ της ΑΓΑΠΗΣ» γύρω από το κτίριο του σχολείου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.