Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη εκπλήξεις και δραστηριότητες. Τα παιδιά μας γνώρισαν την Αλκυόνη και τον μύθο της καθώς και τι είναι οι αλκυονίδες μέρες.
Πρώτη κατασκευή στα εικαστικά. Έτσι λοιπόν, αφού είδαμε εκπαιδευτικό βίντεο για τον μύθο την Αλκυόνης φτιάξαμε μία κατασκευή που απεικόνιζε το πουλί αλκυόνη πάνω σε μια χιονισμένη αμυγδαλιά, μαθαίνοντας έτσι και ότι η αμυγδαλιά είναι δέντρο που ανθίζει τον χειμώνα και όχι την άνοιξη, όπως νομίζαμε.
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου και δώσαμε και πήραμε τις πιο γλυκές αγκαλιές από τα πιο γλυκά παιδιά.
Βάλαμε τις μπότες kangoo και χοροπηδώντας σαν καγκουρό ολοκληρώσαμε τη γυμναστική μας.
Σειρά στο μάθημα "Eco news" είχε το λιώσιμο των πάγων. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο σχετικό με το θέμα και συζητήσαμε τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες. Έπειτα, φτιάξαμε μία μακέτα με τους πόλους και τα ζώα που ζουν εκεί, τα οποία κινδυνεύουν με το λιώσιμο των πάγων.
Στο ταξιδεύοντας σιγά σιγά ολοκληρώνουμε το project ‘Ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες και Ηπείρους’. Αυτήν τη φορά φτάσαμε μέχρι την Αμερική. Μάθαμε το νόμισμα, το εθνόσημο, τη γεωγραφική θέση, τη σημαία, σημαντικά αξιοθέατα, συμπληρώσαμε κολλάζ και εύκολες ασκήσεις, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και γεμίζοντας με νέες εικόνες. Έχουμε επισκεφτεί την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Γερμανία. Ποιος λέτε να είναι ο επόμενος προορισμός μας;
Στο θεατρικό παιχνίδι δραματοποιήσαμε με παντομίμα τον μύθο της Αλκυόνης μοιράζοντας ρόλους. Η διαδικασία μας διασκέδασε και μας βοήθησε να εκφραστούμε μέσα από τις κινήσεις του σώματός μας και τις εκφράσεις του προσώπου μας.
Η πολυαναμενόμενη μέρα για την κοπή της βασιλόπιτας έφτασε. Στις 6 η ώρα το απόγευμα της Πέμπτης η δομή μας γέμισε με παιδικές φωνούλες. Μοιραστήκανε τα βασιλοπιτάκια και πολύ γρήγορα είχε βρεθεί η τυχερή της χρονιάς, η Βιολέττα.
Γίναμε και πάλι μικροί μάγειρες και φτιάξαμε νοστιμότατα σπανακοπιτάκια. Η συνταγή εύκολη: 2 αυγά, 200γρ.ελαιόλαδο, 1,5κτγ αλάτι, 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 500γρ. αλεύρι, 200γρ.σπανάκι, 200γρ. τυρί φέτα. Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Φτιάχνουμε πιατάκια σε σχήμα αυγού. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά περίπου. Και καλή μας όρεξη.
Άλλη μία δεξιότητα που κατακτήσαμε χρήσιμη για την καθημερινότητά μας είναι το να μάθουμε να δένουμε τα κορδόνια μας. Με τη βοήθεια των μεγάλων παιδιών μας και του "μαγικού παπουτσιού" που φτιάξαμε τα μικρά παιδάκια μας έμαθαν να δένουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους.
Προπόνηση θετικής σκέψης. Ένα μάθημα που μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να ελέγχουμε τις πράξεις μας. Το μάθημά μας αυτήν τη φορά είχε τίτλο «Ένα χεράκι για τα...δύσκολα», δηλαδή πέντε πράγματα, που μας βοηθάνε να διαχειριζόμαστε τα έντονα συναισθήματά μας. Η ώρα μας ολοκληρώθηκε με ασκήσεις χαλάρωσης και θετικές σκέψεις. Δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο όμορφα η εβδομάδα μας.
Η εβδομάδα αν και γεμάτη μας άφησε μόνο θετικά συναισθήματα και μας γέμισε με νέες γνώσεις. Περιμένουμε να δούμε πού θα ‘ταξιδέψουμε’ την επόμενη εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.