Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Καλλισθένη Πάκα: Η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα - Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υπ. Βουλευτής με τη Ν.Δ.

Πριν από 50 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τα οραματικά θεμέλια της πλατιάς, βαθιά δημοκρατικής και φιλελεύθερης παράταξης που βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, μέσα αλλά και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Αυτός κήρυττε το ιδεολογικό μανιφέστο του κόμματος υπό τον τίτλο «Ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός». Η Νέα Δημοκρατία άντεξε στο χρόνο , περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό οργανισμό, γιατί κρατά ζωντανή την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και την τιμά.

Στρεφόμαστε στις ιδρυτικές μας αρχές και αξίες, όχι μόνο για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, αλλά και γιατί είναι αυτές που μας κάνουν τολμηρούς στις αλλαγές και στις εξελίξεις. Οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αυθεντικά και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στη μεγάλη πολιτική οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Από την ίδρυσή της, μέχρι και σήμερα συμβάλλει καταλυτικά στην κοινωνική , οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη.

Είναι η παράταξη που ταυτίστηκε με ένα εξαιρετικά προοδευτικό Σύνταγμα, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, με μία ισχυρή εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική αλλά και με τον αρχικό σχεδιασμό μεγάλων έργων, που έμελλαν να αλλάξουν την εικόνα του τόπου.

Οραματίστηκε και πέτυχε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και παραμένει έως σήμερα σταθερά προσανατολισμένη στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μια υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μια Ενωμένη Ευρώπη! Με τη συμμετοχή της πατρίδας μας ισότιμα, σε μια σύγκλιση λαών, εθνικών κρατών, εθνικών πολιτισμών και εθνικών συμφερόντων. Αυτό είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όχι η ισοπέδωση των διαφορετικών εθνών.

Σε τι πιστεύουμε.

Πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Αξιοκρατίας και της Ανταγωνιστικότητας. Όταν μιλάμε για Κοινωνική Δικαιοσύνη, εννοούμε ευκαιρίες για όλους. Ισότητα στις ευκαιρίες. Όχι ισότητα στη μιζέρια. Όταν μιλάμε για Ελευθερία, εννοούμε σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Όχι ασυδοσία για οργανωμένες μειοψηφίες. Όταν μιλάμε για Ισονομία, εννοούμε ότι οι ίδιοι νόμοι θα ισχύουν για όλους. Όχι στην καταθλιπτική εξομοίωση όλων, και στην ισοπέδωση «προς τα κάτω». 

Όταν μιλάμε για Αξιοκρατία, εννοούμε να έχουν ευκαιρίες όλοι και δυνατότητες διάκρισης οι καλύτεροι. Εννοούμε να σπάσουν τα «κυκλώματα» της μετριοκρατίας παντού. Όταν μιλάμε για Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη, εννοούμε ανταγωνιστικότητα παντού, επενδύσεις με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ευκαιρίες για όλους και διάχυση ευκαιριών σε όλους. Αγωνιζόμαστε για όσα η κοινωνία απαιτεί! Για μία Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Για την ελευθερία με Δημόσια Ασφάλεια! Χωρίς δημόσια ασφάλεια, κανείς δεν νιώθει ελεύθερος. Χωρίς δημόσια ασφάλεια οργιάζει ο φόβος, δεν ανθεί η Ελευθερία. Για μία εξωτερική πολιτική που εξασφαλίζει την Ειρήνη επειδή ακριβώς εγγυάται το εθνικό συμφέρον.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις. Στην ιδρυτική διακήρυξή της αναφέρονται μεταξύ άλλων « Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.
Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Και αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 Σε μία από τις σπάνιες και άγνωστες συνεντεύξεις του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Εγώ δεν υπήρξα ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε αριστερός. Υπήρξα ανεπηρέαστος από δογματισμούς, ώστε να επιλέγω κάθε φορά τη λύση η οποία συμφέρει τον τόπο μου». Λόγια ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα, διότι ο ιδρυτής μας, δημιούργησε ένα κόμμα αξιών και όχι άκαμπτων ιδεολογιών. Η ζωή αποδεικνύει ότι όταν ανοίγουν τα «παράθυρα» της σκέψης, τότε μπορούμε να ανοίξουμε και τις πόρτες σε νέους συμμάχους. Αυτός είναι ο δρόμος της αδιάκοπης εξέλιξης που δίδαξε ο Κων/νος Καραμανλής. Και ίσως είναι η καλύτερη εξήγηση γιατί τελικά αυτή η παράταξη είναι η μόνη η οποία επιβίωσε και δυνάμωσε στην διάρκεια των 50 ετών.

Η Νέα Δημοκρατία μάχεται διαχρονικά για μία υπερήφανη Ελλάδα. Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές, για την Ελλάδα που αγαπάμε και μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.