Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ειδική και τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ
συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής Αρχής Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17:30, για να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα που τέθηκαν στη Δημοτική Αρχή:

1
Ερώτηση από τον Δ.Σ. Βασιλακάκη Αναστάσιο:

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από μέρους της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παιονίας(ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένο ωράριο λειτουργίας, επιβολή τροφείων κ.α.), ποια η στάση του κεντρικού κράτους απέναντι σε αυτά τα προβλήματα και αν προτίθεται η δημοτική αρχή να διεκδικήσει από το κράτος, μαζί με τους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών, τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, τους λοιπούς φορείς και σωματεία της περιοχής, την ουσιαστική αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών της περιοχής που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση όλων των νηπίων και βρεφών της περιοχής, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων τους και του Δήμου. Η διεκδίκηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι ήδη δρομολογείται η λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην Παιονία, η οποία ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υπαρχόντων δημοτικών Παιδικών Σταθμών;

2
Ερώτηση από τον Δ.Σ. Μουρτιάδη Αναστάσιο:

Παρακαλώ να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα: "Πόσα ιδιωτικά κτίρια ενοικιάζει ο Δήμος Παιονίας για υπηρεσίες του, το ύψος του συνολικού μισθώματος αυτών καθώς και αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δημοτικά κτίρια ή εγκαταλελειμμένα κτίρια άλλων δημοσίων υπηρεσιών, σε συνεννόηση με το εκάστοτε αρμόδιο υπουργείο";

3
Ερώτηση από την Πρόεδρο Δ.Κ. ΛΙΜΝΟΤΟΠΟΥ κ. ΚΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ:

Κύριε Δήμαρχε, με το αριθμ. 14520/16-07-2024 αίτημα μου, ζήτησα τον καθαρισμό του καναλιού που διέρχεται εντός του Οικισμού της Νέας Καβάλας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και πλημμύρας. Παρακαλώ να με ενημερώσετε και κατ’ επέκταση τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Λιμνοτόπου, για την όποια εξέλιξη του αιτήματος μου και ποιος ο λόγος της καθυστέρησης του εν λόγω καθαρισμού. Παρακαλώ για την απάντηση σας.


ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1
Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 162/2024 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (καθορισμός τελών καθαριότητας – φωτισμού 2025), όσον αφορά α) τον συντελεστή του τέλους για ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς β) αποθηκευτικούς χώρους με αποκλειστική χρήση αγροτικής αποθήκης γ) σταυλικές- κτηνοτροφικές και λοιπές παρεμφερής εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκτός οικισμών.

Εισηγητής: ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2
Ανάκληση της 163/2024 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας σχετικά με τον Καθορισμό τέλους Κοινοχρήστων Χώρων οικ. Έτους 2025.

Εισηγητής: ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

3
Καθορισμός Τιμολογιακής Πολιτικής του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας (ΔΩΠ).

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

4
Καθορισμός οικονομικής εισφοράς για την τιμολογιακή πολιτική καλοκαιρινής περιόδου έτους 2025 του Κολυμβητηρίου «Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου» Δήμου Παιονίας.

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

5
Στρατηγικό Σχέδιο Δήμου Παιονίας 2024-2028.

Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΙΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6
Τροποποίηση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παιονίας.

Εισηγητής: ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7
Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και αξιολόγησης των αιτήσεων για τη συμμετοχή παιδιών εκτός ΕΣΠΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Παιονίας για τη σχολική περίοδο 2024-2025

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

8
Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου των αιτήσεων εγγραφής στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας για τη σχολική περίοδο 2024-2025.

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

9
Αντικατάσταση Ορισμός Υπεύθυνου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας.

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

10
Αντικατάσταση Ορισμού Υπεύθυνων Προστασίας Ανηλίκων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας.

Εισηγητής: ΚΑΛΑΒΑΖΗΣ ΚΥΡΟΣ

11
Χορήγηση άδειας εκσκαφής για το έργο «Εργασίες εκσκαφής για την σύνδεση Φωτοβολταικών πάρκων με το ΚΥΤ Προχώματος».

Εισηγητής: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

12
Αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση αγροτεμαχίων στην περιοχή του αεροδρομίου Νέας Καβάλας.

Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΙΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

13
Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, υπέρ του ΤΕΘΑ.

Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΙΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

14
Χορήγηση συσκευών και χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε αιρετούς και προϊστάμενους οργανικών μονάδων του Δήμου.

Εισηγητής: ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

15
Δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του κλειστού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο των σχολείων Λυκείου και Γυμνασίου Γουμένισσας στον ΑΓΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟ Γουμένισσας.

Εισηγητής: ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.