Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Το «Αργυρό ποιητικό βραβείο» έλαβε η κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας

Το «Αργυρό ποιητικό βραβείο» έλαβε η κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2024 από την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ποιητές από 16 χώρες, όπως από την Ινδία, τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αμερική, την Ισπανία αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μάλιστα, η Έλλη Φρεγγίδου τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τέχνη από το Διεθνές Επιμελητήριο Συγγραφέων και Καλλιτεχνών CIESART, που εδρεύει στη Βαρκελώνη και εντάχθηκε στην επιστημονική επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Νάουσας.

Το Χρυσό Βραβείο έλαβε η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη που το 2017 είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το Χάλκινο κατέκτησε η Κύπρια ποιήτρια Άντρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν δράσεις με ξεναγήσεις στα αρχαία μνημεία της περιοχής της Νάουσας, εργαστήρια ποίησης και επισκέψεις σε παραδοσιακά κτήρια, όπως στο εργαστήριο της παραδοσιακής φορεσιάς Τόμτση, το Μουσείο των Βλάχων, το αρχείο της Αργυρούπολης και το Μουσείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.