Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 21/10/2024, 4:54 μ.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε μπαλκόνι της οικίας του συνολικά -11- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -30- έως -125- εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων και -17- φαρμακευτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα σε περιοχή της Πέλλας

Συνελήφθη χθες (18 Οκτωβρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Πέλλας.

Ειδικότερα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας συνεργός του τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, γυναίκα συνεργός τους, παρίστανε την κόρη της, ζητώντας από την παθούσα να παραδώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας τη στιγμή που πήγε να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ από την παθούσα και συνελήφθη.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα της ίδιας ημέρας αφαίρεσε προϊόντα από κατάστημα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου 2024 έως 10 Οκτωβρίου 2024 διέπραξε 3 κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά 6 κινητά τηλέφωνα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθησαν -2- άτομα για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν στις 18 Οκτωβρίου 2024 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με 75 φυτά κάνναβης σε γλάστρες φυτωρίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους (χρονοδιακόπτες ρεύματος, ψηφιακά θερμοκρασιόμετρα – υγρασιόμετρα, υγραντήρες, συσκευή μέτρησης PH, ανεμιστήρες κ.α.), καθώς και 2 κάμερες ασφαλείας άνευ καταγραφικού.

Στην οικία και μέσα σε ηλεκτρική συσκευή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· -7- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -2- κιλών και -349- γραμμαρίων και

· -2- συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους -68- γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκε και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλοδαπού άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· -1- συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους -15- γραμμαρίων,

· -2- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -34- γραμμαρίων και

· μία ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης PH.

Κατασχέθηκαν -2- οχήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ και -2- κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.