Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ο Στέφανος Παρασστατίδης στις εκδηλώσεις για την 112η Επέτειο Απελευθέρωσης της Παιονίας

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Η 23η Οκτωβρίου 1912 αποτελεί σπουδαία και ιστορικής σημασίας ημερομηνία για όλο τον Δήμο Παιονίας, καθώς την ημέρα αυτή επιτεύχθηκε, στο πλαίσιο των σκληρών και νικηφόρων μαχών του ελληνικού στρατού έναντι του οθωμανικού στην περιοχή των Γιαννιτσών, η απελευθέρωση της Γουμένισσας, προλαβαίνοντας τον κατερχόμενο βουλγαρικό στρατό και χαρίζοντας έτσι τον πολυπόθητο αέρα της ελευθερίας και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Την 23η Οκτωβρίου 1912 υπογράφηκε η παράδοση της οθωμανικής φρουράς με την εγκατάσταση, πανηγυρικά, της ελληνικής φρουράς στην ιστορική κωμόπολη.

Ο λαμπρός εορτασμός για την 112η Επέτειο Μνήμης της Απελευθέρωσης της Παιονίας έλαβε χώρα στην ιστορική έδρα του Δήμου, τη Γουμένισσα, με επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.Δημητρίου, παρουσία επισήμων, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων. Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρέστη και ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.

Τα έτη 1912 και 1913, με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, αποτελούν ορόσημο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία αφού οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας, στο διπλασιασμό του ελληνικού κράτους τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, με τις περιοχές της Παιονίας και του Κιλκίς να συμπεριλαμβάνονται πλέον σ’ αυτό. Τιμή και δόξα σε όλους τους αγωνιστές και ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα ώστε στα εδάφη μας να πνέει ο αέρας της ελευθερίας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.