Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - Η βάση είναι η Θέληση και η Αγάπη για το παιχνίδι

Με το βλέμμα στο Μουντιάλ του 2026

Πυλώνες της επιτυχίας ο Τρόπος παιχνιδιού η Σταθερότητα η Απόδοση η Προσωπικότητα και ο Χαρακτήρας της κάθε μονάδας και το Ταλέντο



Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τις δυσκολίες της αποστολής που ανέλαβε, έχει όμως ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους συναδέρφους του που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το πόστο του ομοσπονδιακού. Είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και μπορεί να συνεννοηθεί μαζί τους απ΄ ευθείας και χωρίς τη συνδρομή μεταφραστή. Το «Είμαι και εγώ Έλληνας» που είπε στους διεθνείς κατά την πρώτη συνάντησή τους, το εννοούσε. Όπως και το ότι θεωρεί πως έχει να διαχειριστεί μία φουρνιά ποδοσφαιριστών που δεν της λείπει ταλέντο (1)

Η Γαλανόλευκη έχει μείνει μία δεκαετία εκτός μεγάλων διοργανώσεων. Το ζητούμενο είναι να ξαναβρεί τον δρόμο για τις επιτυχίες. Η νίκη της Ελλάδας επί της Φινλανδίας με καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακού προπονητή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Κατάφερε να δώσει νέα πνοή στην Εθνική, δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον. 

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε μια ισορροπημένη στρατηγική, με έμφαση στην οργάνωση της άμυνας και την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευκαιριών στην επίθεση. Η ομάδα έδειξε πειθαρχία και σταθερότητα, στοιχεία που είχαν λείψει το τελευταίο διάστημα.

Ο ελπίδες ξαναγεννήθηκαν. Κατά την επιστροφή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Γιοβάνοβιτς φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα σε ένα νέο κεφάλαιο, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κλειδί για την επίτευξη των στόχων αυτών θα είναι η συνέπεια, η διατήρηση της φόρμας των βασικών παικτών και η συνεχής αξιοποίηση όλων των ικανών και διαθέσιμων Ελλήνων παικτών εντός κι εκτός συνόρων. Ας πάμε βήμα βήμα. Το πρώτο βήμα έγινε. Κάθε ματς θα είναι τελικός για όλους (2)

Η Εθνική είναι η φωνή και το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων και ενσαρκώνει τα όνειρα όλων τους», ανέφερε ην ομοσπονδία (3)

… Όμως το ποδόσφαιρο είναι επίσης και παιχνίδι χωρίς μπάλα. Εκπροσωπούμε μια χώρα και είμαστε υπεύθυνοι γι΄ αυτό που παρουσιάζουμε, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ρωτήθηκε για τον εθνικό ύμνο τον οποίο τραγούδησε, λέγοντας. «Είναι λογικό να τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο. Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, αν δεν τον ήξερα τον εθνικό ύμνο θα ήταν παράλογο, τον έχω ακούσει πολλές φορές. Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτή τη θέση και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τα παιδιά» (4)


Πηγές:

(1) Η Βραδυνή της Κυριακής 7-8/9/2024: Νέο κεφάλαιο για την Εθνική, που έχει το βλέμμα στο Μουντιάλ του 2026., Αρ. Φύλλου 1396, Σελ. 63

(2) Tα Νέα ΟΜΑΔΑ - ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Να πιστέψουμε ξανά στην Εθνική. 9.9.2024, Σελ. 21

(3) Tα Νέα ΟΜΑΔΑ: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο που ήρθε «ζεστός». 9.9.2024, Σελ. 24

(4) Tα Νέα ΟΜΑΔΑ: Με το δεξί η Ελλάδα του Γιοβάνοβιτς. 9.9.2024, Σελ. 24-25

Στατιστικά στοιχεία: WWW.Kicker.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.