Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Τα νέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς

Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Δ.Ο.Ε. για Ολομέλεια Προέδρων στις 30/9 στην Αθήνα, καλεί όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο, σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα στην εκπαίδευση:

- Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά εκπαιδευτικών,

- Το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και αξιολόγηση σχολικής μονάδας,

- Οικονομικά (μισθοί, ακρίβεια) και εργασιακά ζητήματα. Στέγαση εκπαιδευτικών,

- Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων,

- Κατάθεση προτάσεων για την Ολομέλεια Προέδρων στις 30/9

Στην συνέλευση θα είναι παρών, εκ μέρους της ΔΟΕ, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τρούλης.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΠΕ Κιλκίς στις 13/9/2024

Με παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, απέδωσαν οι ΣΕΠΕ Κιλκίς και ΣΕΠΕ Παιονίας τις συλλογικές αιτήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 και 2021, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει τη δίχρονη δόκιμη υπηρεσία.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, μετά από πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και αφού διορίστηκαν το 2020 και 2021, παραμένουν σε «ομηρία» και δεν εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησής τους, γιατί δεν πέρασαν τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Όμως το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την απόφαση 1510/2024, απεφάνθη ότι δεν είναι υποχρεωτική η παραπάνω διαδικασία. 

Επίσης οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, ακολουθώντας τις αποφάσεις του κλάδου συμμετέχουν – όπως έχουν κάθε δικαίωμα – στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, η οποία οδηγεί στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Σε αυτό το ζήτημα, μάλιστα, κάλεσαν τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να μην προχωρήσει σε κλήσεις σε πειθαρχικό (όπως έχουν κάνει ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, εκτός από το παραπάνω ζήτημα, τέθηκαν και άλλα τρέχοντα θέματα, όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο νομό, οι μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία για να μην διχοτομηθούν τμήματα και να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί, η προσπάθεια συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων που προωθεί πανελλαδικά η κυβέρνηση κ.ά.

Όπως σημείωσαν τα μέλη των ΔΣ, αλλά και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η κυβέρνηση και το υπουργείο, δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των εκπαιδευτικών και των σχολείων, την ίδια ώρα που εντείνουν τις πιέσεις και τον αυταρχισμό. Το αποτέλεσμα θα είναι να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς, όμως φοβισμένοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να είναι ελεύθεροι να διδάξουν και να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά.

Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι με τους αγώνες τους θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα σύγχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν.

Τέλος,ως ΣΕΠΕ Κιλκίς, μετά και την απόφαση του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, να αποδεχτεί, με ψήφους 4 – 1, την συλλογική αίτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 που κατέθεσαν μέσω των Συλλόγων Π.Ε. Λακωνίας για μονιμοποίησή τους αναδρομικά με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας το έτος 2022, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 παρ. 3 του Ν. 3528/2007 και την δεύτερη δικαστική δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών που αφορά νεοδιόριστους του 2020 από την Α΄ Αθήνας, καλούμε την ΔΠΕ Κιλκίς και το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς να αποδεχτούν τις συλλογικές αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.