Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Eγκατάλειψη Ιερών Ναών, Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων στα χωριά του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα χωριά μας μετά από το κλείσιμο πολλών Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς κινδυνεύουν ανησυχητικά και πολλοί Ιεροί Ναοί.

Απαθείς μένουν οι περισσότεροι πολίτες έως αδιάφοροι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας βάζοντας οι ίδιοι το χέρι τους πολλές φορές στην καταστροφή του.

Πολλοί γονείς στα χωριά θεωρούν ότι είναι ελλιπής η εκπαίδευση στα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας και προτιμούν τα Δημοτικά Σχολεία της Πόλης με τα παιδιά να χάνονται μέσα στην ταλαιπωρία της καθημερινότητας μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την συνέχεια στα φροντιστήρια, γυμναστήρια κλπ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του Σχολείου και κατόπιν την ερήμωση του χωριού.

Τα παιδιά χάνουν την ηρεμία τους στο κυνήγι μιας εκπαίδευσης που κάθε άλλο παρά προστατεύει και καλλιεργεί την ψυχή τους, αντίθετα δεν μπορεί εύκολα να ζήσει το παιδί ελεύθερα τον χρόνο του και να αγαπήσει αυτό που κάνει.

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο και ακόμη πιο ανησυχητικό όταν οι Ιεροί Ναοί στα χωριά μένουν χωρίς πιστούς και εδώ παρατηρείται ένα άλλο φαινόμενο που ξεκινά από άτομα που προτιμούν τους Ναούς της πόλης και μοναστήρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα.

Το πρόβλημα είναι ότι αφήνουν τους Ναούς στα χωριά που κατοικούν κρίνοντας τους Ιερείς για πολλούς και διάφορους λόγους και ως αναμάρτητοι πετούν τους λίθους και περισσότερο άτομα που εκκλησιάζονται αδιάφορα την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση, σε κάποιο γάμο αν τύχει.

Στην συνέχεια έχουμε και εδώ ένα άλλο πρόβλημα, να λειτουργεί ο Ναός ελάχιστες φορές τις Κυριακές και να μειώνεται αισθητά το θρησκευτικό συναίσθημα.

Τα αποτελέσματα εμφανή στις προτιμήσεις και στις επιλογές των κατοίκων της επαρχίας με το προσωπικό συμφέρον να μειώνει αισθητά την θρησκευτική και εθνική συνείδηση στα κοινά προβλήματα.

Γνωστή η ευθύνη της πολιτείας που αφήνει τον λαό χωρίς κίνητρα διάσωσης και τον αιχμαλωτίζει με άρτον και θέαμα και "ωχ αδελφέ "και ακόμη πιο επικίνδυνο και εξουθενωτικό η συνεχόμενη αύξηση των υποχρεώσεων που καταλήγουν σε μια κοινωνία χωρίς μέλλον και διαλύοντας κυριολεκτικά τον θεσμό της οικογένειας.

Δαμόκλειος σπάθη η αδιαφορία που δίνει την ευκαιρία να δούμε και να αντιληφθούμε τον κίνδυνο που ορατός πλέον απειλεί τον τόπο μας και μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.