Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

3 Σεπτέμβρη 1974 - 3 Σεπτέμβρη 2024

Δελτίο τύπου Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Ν.Κιλκίς

Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, μιας πολιτικής παράταξης που θα κυριαρχήσει πολιτικά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Απελευθέρωση ήταν και είναι οι αρχές μας.

Το ΠΑΣΟΚ ένωσε τους Έλληνες. Έκλεισε τις πληγές της εμφύλιας διαμάχης. Εμπέδωσε τη Δημοκρατία.

Το μήνυμα για «Αλλαγή» , ενέπνευσε, κινητοποίησε και τελικά έγινε πράξη.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι με τη “Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη” έκανε την πανηγυρική είσοδό του στην πολιτική σκηνή της χώρας ο ριζοσπαστισμός ως κυρίαρχη αντίληψη μιας κοινωνίας που πάλευε και παλεύει πάντα έως τώρα με τις συντηρητικές της ροπές και αγκυλώσεις. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο κρίσιμες αντιφάσεις του ελληνικού φαινομένου.

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος που συνέβαλε στην εγκαθίδρυση της μακροβιότερης δημοκρατίας στη χώρα μας, καθώς και στην ουσιαστική άμβλυνση των ανισοτήτων και των πολιτικών και κοινωνικών αποκλεισμών

Σε πείσμα όσων μας πολεμούν και μας αντιστρατεύονται, κάθε χρόνο που περνά, η 3η του Σεπτέμβρη γίνεται όλο και πιο επίκαιρη.Γιατί, πολύ απλά, οι Ιδέες και οι Αξίες που αποτέλεσαν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του ΠΑΣΟΚ και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού στην Ελλάδα, παραμένουν ζωντανές και αναλλοίωτες.

Η πολιτική μας κληρονομιά συνδέεται άρρηκτα με τους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης, την αντίσταση στη Δικτατορία των συνταγματαρχών, τη μεταπολίτευση, την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στόχος του κινήματος είναι να δημιουργήσει ξανά ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία με στόχο να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης.

Οι αρχές , οι αξίες, όπως τις περιέγραψε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη με το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελευθέρωση, συσπείρωσαν και ένωναν για χρόνια τους πολίτες.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, αυτές οι αρχές και αξίες, παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρες.

Για τη Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Ν.Κιλκίς
ο Γραμματέας
Λάζαρος Παζαρτζικλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.