Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Τα όμορφα δάση, όμορφα καίγονται

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Η Ελλάδα παρανάλωμα! Η χώρα καίγεται. Ότι απέμεινε καίγεται. Ποιος φταίει; Το δασαρχείο; Το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας; Η Πυροσβεστική; Το κεφάλι το ξερό μας; Ο Θεός που μας μισεί;

Όποιος πιστεύει το παραμύθι της Κλιματικής Κρίσης είναι επιοικώς ηλίθιος. Τόσα πολλά μέτωπα μαζί μόνο οργανωμένη επιχείρηση διάλυσης μπορεί να είναι. Κι όσο για την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι από τους προηγούμενους παρέλαβε καμένη γη. Έλαβε ισχυρή εντολή και το μόνο που βλέπουμε από το πρώτο κιόλας δίμηνο διακυβέρνησης της είναι να παραδίνεται η χώρα σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός πέρσι λίγες μέρες πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια είχε κάνει την εξής δήλωση..Μακαρι να είχαμε περισσότερα πτητικά μέσα. Ομως αυτά έχουμε, μ' αυτά πρέπει να δουλέψουμε, και είναι ήδη πολλά. Αφού όμως τα πτητικά μας μέσα είναι ήδη πολλά τότε πως εξηγείται που στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ κάηκε τρεις φορές η Αττική;

Κι ενώ υποτίθεται έχει περισσότερο προσωπικό και αρτιότερο σχεδιασμό, καίγεται ξανά και ξανά στη διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης που το μόνο που ξέρει είναι να κομπάζει και να περηφανεύεται για την επιτελικοτητα και την αποτελεσματικότητα της. Όλα αυτά δηλαδή που υποτίθεται δεν έχουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι που τους καταψηφίζει.

Η ετοιμότητα όμως της κυβέρνησης δεν βρίσκεται στο να παρεμβαίνει εγκαίρως να προλαβαίνει φυσικές καταστροφές.. και να λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας, αλλά στο να οργανώνει το ξεκοκαλισμα των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης,του ΕΣΠΑ, και κάθε άλλου δημόσιου πόρου κι είναι πολύ αποτελεσματική στο να το πετυχαίνει.

Η επιτελικοτητα της συγκεκριμένης κυβέρνησης διατίθεται στην οργάνωση της παρακολούθησης της μισής Ελλάδας μέσω ΕΥΠ και Predator, κι είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στο κουκουλωμα της.

Διαθέτει επίσης προθυμία και ετοιμότητα στο να κάνει πλάτες σε κάθε καρτελ που νέμεται την οικονομία της χώρας (Με το αζημιωτο εννοείται) κι αποτελεσματικότητα στο να βουλώνει τα στόματα του κόσμου με επιδόματα και καλάθια του νοικοκυριού. 

Επίσης στο να παίρνει μίζα από οτιδήποτε κινείται και να ελέγχει πλήρως το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και μέσω αυτών να ακυρώνει την κάθε υποψία ελέγχου της. Με λίγα λόγια διαθέτει ετοιμότητα στο να τρώει από παντού, επιτελικοτητα στο να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και αποτελεσματικότητα στο να κερδίζει τις εκλογές που θα της επιτρέψουν να συνεχίζει να τρώει από παντού. 

Αυτές λοιπόν είναι οι προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης και τις υπηρετεί με επιτελικοτητα μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Προτεραιότητα της δεν είναι η Πολιτική Προστασία. Γι αυτό και αρχηγός της είναι ο αοσμος άχρωμος και άγευστος Βασιλης Κικίλιας. Τόσο αδιάφορος που δεν ήταν ούτε μέσα στους στόχους παρακολούθησης του Predator. 

Αυτή είναι η καθημερινότητα μα. Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο. Και ξεχνάμε το προηγούμενο με το επόμενο. Αγανακτουμε διαδικτυακά καμία βδομάδα και η ζωή συνεχίζεται. Τι μας ξημερώνει... άγνωστο. Για την ώρα το μόνο που κάνουμε είναι να παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση την αποτέφρωση μας. 

Και μην ξανακουσω αυτό το "Γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;", γιατί οι άλλοι κρίθηκαν. Και γιατί η υποκρισία των κυβερνώντων εξαντλειται στο να κομπάζει ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές όπως στο Μάτι αλλά μόνο περιουσίες.

Οταν όμως το δικαστήριο εκδίκασε αποζημιώσεις για τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι η κυβέρνηση άσκησε έφεση για να μην καταβληθούν. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η ψήφος του 41% απέδειξε πως είναι από εύφλεκτο υλικό. Γιατί από μας την πήρανε την εντολή να μας αποτελειώσουν. 

(Κάποια στοιχεία για το άρθρο μου, τα πήρα από άρθρο της Ναυτεμπορικής.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.