Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στο Πεδινό - Σημείο αναφοράς η πλατεία του χωριού όπου χόρεψαν για πρώτη φορά οι απόγονοι των προσφύγων του 1923

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, άφησε στον απόηχο της άλλη μια φορά τις ομορφότερες αναμνήσεις στις καρδιές όλων στο πανυγήρι του χωριού Πεδινού.

Ενα όμορφο και ευχάριστο γλέντι γεμάτο από την αύρα της παλιάς πλατείας Ελευθερίας , σημείο αναφοράς των πρώτων προσφύγων του 1922 στο χωριό Πεδινό και στην "σκιά" του επιβλητικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου έδωσε την ευκαιρία σε πολλές αγκαλιές και ευχάριστες συναντήσεις.

Το τοπικό χορευτικό τμήμα με τους ήχους της γκάιντας χάρισε ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα πανυγήρι για να είναι αληθινό..

Ευχαριστούμε συγχωριανούς φίλους και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Λαογραφικός Όμιλος Ορφέας Πεδινού Κιλκίς και γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία του χωριού, χόρεψαν, αντάμωσαν, και θυμήθηκαν ωραίες στιγμές, δίνοντας ζωή στο όμορφο χωριό μας με την Αγάπη τους.

Ευχαριστούμε τούς εθελοντές κατοίκους, τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου, τους χορευτές, δωρητές, και όσους αγκαλιάζουν και στηρίζουν τις εκδηλώσεις του χωριού μας, που έχουν πάντα την καλύτερη διάθεση προς όλους καθώς και την ποιότητα στο τρόπο που εξελίσσονται για το καλό του χωριού μας.

Και του χρόνου με υγεία και με την ευχή "κοντά στην Παναγία".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.