Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (1/8/2024)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Παιονίας
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ Πευκοδάσους και Πολυκάστρου, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιδεικνύοντας απαράμιλλο επαγγελματισμό και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες , έχοντας την συμπαράσταση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Παιονίας και την ενεργή συμμετοχή πολλών εθελοντών, αντιμετώπισαν την φωτιά με επιτυχία και προστάτεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας


Ανακοίνωση για ακαθάριστα οικόπεδα

Ο Δήμος Παιονίας ενημερώνει τους δημότες του ότι έχει δεχθεί καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα στην εφαρμογή του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και θα αναγκαστεί κατόπιν αυτοψίας να επιβάλει πρόστιμα. Καλούνται οι δημότες που δεν έχουν ανταποκριθεί στην νόμιμη υποχρέωσή τους να προχωρήσουν επειγόντως στους καθαρισμούς των ιδιοκτησιών τους.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

– Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

– Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

– Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

– Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

– Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Κώστας Σιωνίδης: Η προστασία και η ασφάλεια του τόπου μας αφορά όλους.

Το καλοκαίρι του 2024 η Παιονία και το Κιλκίς πλήττονται συχνά από πυρκαγιές κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ανομβρία.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση από όλους τους φορείς και τους κατοίκους προκειμένου να αποφύγουμε καταστροφές και οδυνηρά γεγονότα.

Ο δήμος Παιονίας συμμετέχει στην πολιτική προστασία του νομού Κιλκίς και θέτει άμεσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όλα τα μηχανικά μέσα και το προσωπικό του.

Ιδιαίτερη και πολύ σημαντική βοήθεια παρέχουν σε κάθε συμβάν και οι εθελοντές κάτοικοι στα χωριά και τις πόλεις μας που όποτε χρειαστεί συνδράμουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματα έργου και την φυσική τους παρουσία στα περιστατικά που προκύπτουν.

Μέχρι σήμερα στις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές Ευζώνων, Ποντοηράκλειας, Κορώνας, Μεταμόρφωσης, Πλατανιάς, Πευκοδάσους, Πολυκάστρου και Καμποχωρίου, πολλοί συνδημότες βοήθησαν ουσιαστικά και τους ευχαριστώ ειλικρινά για την αρωγή τους.

Έως ότου παρέλθει η δύσκολη και επικίνδυνη περίοδος με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δημιουργούν πρόσφορο περιβάλλον για εκδήλωση πυρκαγιών, καλώ όλους τους κατοίκους της Παιονίας σε εγρήγορση.

Ένα τσιγάρο κάποιου ασυνείδητου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις προληπτικές οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

-  Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.

-  Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

-  Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

-  Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα.

-  Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.

-  Σε περίπτωση πυρκαγιάς ειδοποιούμε το 199 ή το 112.

Η προστασία και η ασφάλεια του τόπου μας αφορά όλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Alert

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξαπάτησης, μέσω τηλεφώνου, από αγνώστους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν υπηρεσίες του Δήμου Παιονίας και ζητούν οικονομική ενίσχυση.

Παρακαλούμε όποιον ενοχληθεί από τέτοιου είδους τηλεφωνήματα να το καταγγείλει άμεσα στην Αστυνομία. (ΤΗΛ 100)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.