Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Έναρξη 47ων ΘΕΟΤΟΚΕΙΩΝ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ Γουμένισσας
Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 21.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία, πλήθος χορευτών και φίλων του χορού συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν τα Θεοτόκεια στην Γουμένισσα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" άνοιξε την αυλαία των 47ων Θεοτοκείων με τη θεματική παράσταση με τίτλο: "Στης παναγιάς μας τη γιορτή, χορεύουμε αντάμα...". Οι χορευτές του συλλόγου μέσα από το χορό προσπάθησαν να μεταφέρουν εικόνες από τα πανηγύρια της Παναγιάς, αναβιώνοντας στη σκηνή, το κέφι, τη ζωντάνια, τα χαμόγελα, το χτύπημα στην πλάτη, το γλέντι, το χορό, το πανηγύρι…

Και πραγματικά τα κατάφεραν να ταξιδέψουν το κοινό στα πολύχρωμα σοκάκια της μνήμης και της καρδιάς τους με ήχους και μελωδίες από τα πανηγύρια της Παναγιάς! Να χαρίσουν για ακόμα μια χρονιά μια πλούσια βραδιά μοναδικών χορών από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χορευτών κάθε ηλικίας.

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μαζί με την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας, παρουσίασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα μέσα από το οποίο αποτυπώθηκε ο πολυποίκιλος χορευτικός πλούτος του τόπου μας αλλά και η αγάπη και το μεράκι των συμμετεχόντων για το χορό και τη διατήρηση της παράδοσης.

Πολλά συγχαρητήρια στην χοροδιδάσκαλο κ. Πέγιου για την άψογη προετοιμασία των χορευτών αλλά και το σχεδιασμό μιας ανεπανάληπτης χορευτικής βραδιάς.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.