Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Παραχωρείται το αεροδρόμιο Νέας Καβάλας στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Παιονίας ικανοποιείται καθώς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) ανακοίνωσε πως κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα του Δήμου μας για παραχώρηση του αεροδρομίου Νέας Καβάλας όπως αυτό αποφασίστηκε να κατατεθεί μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕ/ΤΕΘΑ), αποτελούμενη, από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη ως Πρόεδρο και τους : Κωνσταντίνο Χατζηδάκη Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Ανδρέα Κορωνάκη Υπαρχηγό ΓΕΣ, και Αντιστράτηγο Δημήτριο Βακεντή Επιτελάρχη ΓΕΣ, ως μέλη ικανοποίησε το αίτημα του Δήμου Παιονίας για την παραχώρηση με αντάλλαγμα έκτασης εμβαδού 44.100 τ.μ., εκ του ακινήτου «ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ Α/Φ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ», στο Κιλκίς, ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ, στον Δήμο Παιονίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και άλλους φορείς, για κοινωφελείς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η χρονική διάρκειας της σύμβασης παραχώρησης εκτείνεται στα 29 έτη με μηνιαίο μίσθωμα, ύψους πεντακοσίων ευρώ (500).

Σημειώνεται ότι το αίτημα έγινε δεκτό από το ΤΕΘΑ ακριβώς όπως διατυπώθηκε από τον Δήμο Παιονίας.

Οι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους η παραχώρηση ήταν κομβικής σημασίας για τον Δήμο αναλύθηκαν από τον Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Γεωργαντά στον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος αντελήφθη άμεσα τη σημασία της παραχώρησης και συνέβαλε στην τάχιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η ολοκλήρωση της παραχώρησης στον ακριτικό μας Δήμο συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Επιβεβαιώνει δε, την άριστη συνεργασία μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των οποίων θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ως Δήμος και να συνεργαζόμαστε άψογα με τους τοπικούς σχηματισμούς βοηθώντας με κάθε τρόπο το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.