Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Βόλτα στο πανηγύρι του χωριού Βαπτιστής του Νομού Κιλκίς - Σε καλό δρόμο τα χωριά μας

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Σε καλό δρόμο τα χωριά μας που ζωντάνεψαν δυναμικά φέτος το καλοκαίρι με τα πανηγύρια και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να τα γνωρίσει.

Όμορφες πλατείες, λαογραφικά μουσεία, στολισμένες Εκκλησίες και δυστυχώς κλειστά Δημοτικά Σχολεία.

Τα ταβερνάκια με οικονομικούς μεζέδες χαρίζουν στους επισκέπτες ηρεμία και όμορφες βραδιές ξεκούρασης στις όμορφες πλατείες.

Τα χωριά μας που εγκαταλείφθηκαν χωρίς κίνητρα διάσωσης στον βωμό της δήθεν άνεσης με χιλιάδες προβλήματα που δημιούργησε η ίδια κοινωνία, σήμερα επιστρέφει για να μπορέσει να τα σώσει αναζητώντας απεγνωσμένα την ηρεμία και την αληθινή ζωή.

Σε ένα από τα όμορφα χωριά του Νομού Κιλκίς Βαπτιστή στον εορτάζοντα Ιερό Ναό "Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας με μεγάλη συμμετοχή πιστών και ακολούθησε μια όμορφη βόλτα στην πλατεία του χωριού.

Η βόλτα στο πανηγύρι έχει ρυθμούς ανθρώπων που συνδυάζουν τα καλά στοιχεία μιας εποχής και ανταμώνουν στο πανυγήρι για να μοιραστούν χαλαρά την πίστη στον Θεό με ένα κεράκι, μια καλή κουβέντα, ένα δώρο στα εγγονάκια, ένα νόστιμο σουβλάκι με συνοδεία την γεύση της ρετσίνας, με ευχές για υγεία και καλή καρδιά.

Όπου και να ταξιδέψεις δύσκολα θα συναντήσεις την ζεστασιά που κουβαλάει η Ελληνική ψυχή και με ένα περίεργο τρόπο απλώνεται και γίνεται φιλότιμο και ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία.

Το χωριό Βαπτιστής έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μιας στιγμής που δεν χρειάζεται να ψάξεις.

Ένα βλέμμα μόνο και οι φιλόξενοι κάτοικοι χωρίς φόβο στα μάτια και καχυποψία σου προσφέρουν απλόχερα εκείνο το χαμόγελο που είναι της ψυχής και έχουμε ανάγκη όλοι.

Οι εκδηλώσεις στο χωριό Βαπτιστή συνεχίζονται.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά και κατάφεραν να ζωντανέψουν τα χωριά μας.

Ευχόμαστε να γίνουν περισσότεροι οι εθελοντές και να προχωρήσουν συλλογικά και δυναμικά για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Αν δεν βοηθήσουμε "εμείς" τα χωριά μας, απο τα καμένα δέντρα θα βγούνε σίδερα και οι ρίζες θα ξεραθούν.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.