Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα 44α Αξιουπολίτικα

Τα 44α Αξιουπολίτικα, που πραγματοποιήθηκαν από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2024, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της Αξιούπολης μια πλούσια εβδομάδα γεμάτη πολιτιστικές, αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Παιονίας και η Κοινότητα Αξιούπολης φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που κάλυψε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όλων των ηλικιών.

Η εβδομάδα ξεκίνησε την Τρίτη 20 Αυγούστου, με ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής βασισμένο στην Έκθεση Φωτογραφίας "Κωστής Μανάσής" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε το "3ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων", το οποίο περιλάμβανε πατινάδα στις γειτονιές και κατάληξη στην Πλατεία Ελευθερίας για ένα παραδοσιακό γλέντι. Στο Αντάμωμα πήρανε μέρος είκοσι πολιτιστικοί σύλλογοι απ’ όλη τη Μακεδονία.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, η Αξιούπολη έζησε έντονες στιγμές αθλητικής δράσης, με αγώνες beach volley για παιδιά και μεγάλους, που διοργανώθηκαν από τον Α.Σ.Α. στο Γήπεδο Αξιούπολης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά από το Κ.Δ.ΑΠ του Δήμου Παιονίας στην Πλατεία Παύλου Μελά. Η βραδιά έκλεισε με το ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με DJs τους: Δήμο Βακαλόπουλο και Πάνο Χατζηαγγελίδη. Επίσης, συμμετείχαν ο Εθνικός Αξιούπολης και η Αθλητική Παιδεία.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με αγώνες street football από τον Εθνικό Αξιούπολης, στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στην Πλατεία Παύλου Μελά με δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά από τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια λαϊκή βραδιά στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με παραδοσιακή – λαϊκή μουσική.

Η Παρασκευή 23 Αυγούστου, ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό και τους ηλικιωμένους, με αγώνες beach handball και μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Παύλου Μελά.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιελάμβανε το Παιδικό Φεστιβάλ Τραγουδιού, Χορού και Μουσικών Οργάνων, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Κυριακή 25 Αυγούστου, αφιερώθηκε στη μνήμη των Κωστή Μανάση και Γιώργου Μπεσίρη, όπου η Πολιτιστική Εταιρεία Πηγής διοργάνωσε πεζοπορία 5 χιλιομέτρων στη φύση. Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του Σώματος Προσκόπων Πολυκάστρου στην Πλατεία Παύλου Μελά, ενώ η βραδιά έκλεισε με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κρητική και ποντιακή παράδοση στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Φανουρίου, ακολουθούμενη από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ το βράδυ κορυφώθηκε με μια μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας, με τους καλλιτέχνες Γιώργο Τσαλίκη και Κέλλυ Κελεκίδου.

Η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, Τρίτη 27 Αυγούστου, ξεκίνησε με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου, και το απόγευμα ακολούθησε Εσπερινός και Παρακλητική Ακολουθία. Η βραδιά έκλεισε με γεύμα αγάπης (κουρμπάνι) και παρουσίασης σαρακατσάνικων χορών και παραδοσιακών χορών από Δυτική Μακεδονία, Κρήτη, Ικαρία και Πόντο, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των 44ων Αξιουπολίτικων και προσβλέπουν σε μια ακόμη πιο επιτυχημένη διοργάνωση την επόμενη χρονιά.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.