Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

(ΛΑ)... ΤΕΡΝΑ

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Η ΤΕΡΝΑ δεν μοιάζει με λατέρνα, που παίζει μελωδικά τραγούδια. ΤΕΡΝΑ ισον όμιλος εταιριών, με στενή συγγενική σχέση με τον υποκλινόμενο στον Ερντογάν υπουργό, με αμύθητους τζίρους και αμύθητα χρέη, που εφτασε μέχρι τη χρεωκοπία και μετά, ω του θαύματος, ξαναγεννήθηκε, όπως ο φοίνικας το πουλί της Χούντας.

Η ΤΕΡΝΑ, μια ροπή προς τα θαύματα την έχει. Τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ - Και ο Θεσσαλικός κάμπος έγινε και εξακολουθεί να παραμένει βούρκος- η ΤΕΡΝΑ διαρηγνύει τα ιμάτια της, ότι δεν είχε αναλάβει αυτή τα συγκεκριμένα έργα. Και είναι αλήθεια. 

Γιατί τα είχε αναλάβει η θυγατρική της, με την επωνυμία "Κεντρική οδός". Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του μνημονιακού ταμείου εκποίησης του δημόσιου πλούτου, η ΤΕΡΝΑ, αναλαμβάνει την Αττική και την Εγνατία οδό. Έχοντας, μια ροπή στις οδούς, αναλαμβάνει οσονούπω και το βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, όπως και το 

Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό (IRC) και τον Διεθνή Αερολιμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, Μιράκολο επίσης αποτελεί και η πώληση της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας της (τρόπος του λέγειν χώρας), στην ΤΕΡΝΑ Στα πλαίσια λοιπόν των αειφόρων θαυμάτων της αειφόρου ανάπτυξης, η εν λόγω εταιρία έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναδάσωση όλων των καμένων, από την Εύβοια, ως τη Δαδιά και τη Ρόδο, με ανεμογεννήτριες. 

• Το τελευταίο της θαύμα αφορά στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, στην οποία γράφτηκε η μια από τις τρεις μεγαλειώδεις πράξεις της Ελληνικής Επανάστασης, μετά τη Καταστροφή των Ψαρών και την πολιορκία του Μεσολογγίου. 

Το Αρκάδι, πρόκειται να διακοσμηθεί με οκτώ, αρχικά, κολοσσιαίες ανεμογεννήτριες, κάθε μια από τις οποίες θα έχει ύψος 230 μ. που αντιστοιχεί σε 58όροφο ουρανοξύστη και διάμετρο φτερωτής 162 μ. 

Εκεί η ΤΕΡΝΑ φιλοδοξεί να γίνει λατέρνα, όχι μόνο γιατί, σε συνεργασία με τον μητροπολίτη, ήταν ο χορηγός της συναυλίας Ξαρχάκου - που ο μεγάλος μουσουργός ακύρωσε – αλλά κυρίως γιατί οι μεγαλειώδεις ήχοι των γιγάντιων φτερωτών, το μουγκρητό, οι εκκωφαντικοί συριγμοί, ο απίστευτος βόμβος και τα ουρλιαχτά των πετεινών του ουρανού που θα καταξεσκίζονται, θα αποτελούν μια μελωδική καθημερινότητα. 

Με δεδομένο όλο αυτό το σενάριο και με επίσης δεδομένη τη μουσική επένδυση απ’ το Αρκάδι, το ‘ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ» ίσως και να ζήσουμε μια καινούργια βερσιόν του «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. Τελικά σαν αποσυνθέσεις την Ελλάδα τι σου απομένειq Ένας Λιγνάδηςτου θεάτρου (που δεν τον γνώριζαν οι κηνσορες). 

Ένας Μίχος της εκκλησίας (που υποτίθεται θα έπαιρνε μαζί του 218) Και ένας Λύτρας του κόμματος που την αγαπούσε και χρήζει βοήθειας. Και όλοι αυτοί υπό την θαλπη της κρατικής εξουσίας. 

Ένα επαναλαμβανόμενο deja vu η κάθε μέρα μας. 

-Το γιατρό που έσπασε το πρωτόκολλο και ενημέρωσε την Αστυνομία τον ευχαριστώ 

-Στον Ξαρχάκο που ακύρωσε την συμμετοχή του στη συναυλία με χορηγό την.ΤΕΡΝΑ υποκλίνομαι. Γιατί μας δείχνουν από τι υλικά μπορούμε να την ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.