Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Τα νέα του βουλευτή Στέφανου Παραστατίδη - 17/7/2024

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε.
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη, του Βουλευτή Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε.) το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο «Παπαθεοφίλου» στην Κρηστώνη, μετά από πρόσκληση του Διοικητή του Κέντρου, Σχη (ΠΖ) Δημήτριου Καρατζά, με σκοπό τη γνωριμία, τη συνεργασία και την ενημέρωση για τον σπουδαίο ρόλο του.

Στους φιλόξενους, προσεγμένους και μοντέρνους χώρους του Κέντρου, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί Πολυεθνικά Σχολεία όλο το χρόνο, πραγματοποιήθηκε αναλυτική και περιεκτική ενημέρωση από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή Ανχη (ΠΖ) Νικόλαο Πιτσακίδη για το εκπαιδευτικό του έργο και τον πολυεθνικό χαρακτήρα, αφού η συμμετοχή στα σχολεία του κέντρου είναι ανοιχτή σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και σε χώρες του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη (PfP) αλλά και σε άλλες χώρες μέλη άλλων προγραμμάτων, οι οποίες καλούνται να συμμετέχουν μέσα από διμερείς συμφωνίες. 

Το Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε., έχοντας αποκτήσει εμπειρία με τη συνεχή παρουσία και τις δράσεις του, καθώς συγκροτήθηκε το 1998 με απόφαση ΥΕΘΑ, εξασφαλίζει υψηλές προδιαγραφές, έγκυρη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε πολυεθνικό και εθνικό επίπεδο στην προετοιμασία ειρηνευτικών αποστολών. Σημαντικότατη και αξιοσημείωτη, η συμβολή του στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, με τη φιλοξενία και τη σίτιση όλων των εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, κυρίως όμως με τη λειτουργία του ως μέσο προβολής του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και το προσωπικό για την πρόσκληση, την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση, καθιερώνοντας έτσι διαύλους επικοινωνίας, σχέσεων και συνεργασίας σε τωρινό και μελλοντικό χρόνο.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης για το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία.

Η ερώτηση

Προς: τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: Συνεχείς καθυστερήσεις, παλινωδίες και παρατάσεις για την εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία της χώρας.


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικώς εξαγγείλει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και μετά από συνεχείς παρατάσεις , η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της πρότασης αξιολόγησης και ένταξης διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (Ψ.Β.Δ.Β.) ήταν αρχικώς η 22 Μαρτίου 2024 για όλα τα διδακτικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου, η 21 Φεβρουαρίου 2025  για τα διδακτικά βιβλία της Β΄ και Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου. 

Την 11η Ιουλίου 2024 ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μια ακόμα παράταση, η οποία μεταθέτει για το σχολικό έτος 2026-27 την έκδοση σε έντυπη μορφή των νέων σχολικών βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου, ενώ για τη Β΄ Λυκείου τα νέα βιβλία θα εκδοθούν το σχολικό έτος  2027-28 και για τη Γ' Λυκείου το 2028-2029. Σε ό,τι δε αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια αλλά και το χρονοδιάγραμμα που αφορά την Τράπεζα θεμάτων δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση.

Στο μεταξύ εκκρεμεί η έκδοση Προκήρυξης για τη συγγραφή 42 βιβλίων, με άγνωστο τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Παρόλα αυτά ο κ. Υπουργός εξαγγέλλει σε συνεντεύξεις του σε ενεστωτικό μάλιστα χρόνο ότι εισάγει το πολλαπλό βιβλίο στο ελληνικό σχολείο, παρότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Σεπτέμβριο του 2026. Δημιουργούνται έτσι εσφαλμένες εντυπώσεις σε μαθητές και γονείς της χώρας.

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που αφορά: το πολλαπλό βιβλίο τα Επαγγελματικά Λύκεια, την Τράπεζα Θεμάτων και την έκδοση Προκήρυξης για την συγγραφή των 42 βιβλίων για τα οποία δεν υποβλήθηκε καμία ή υποβλήθηκε μία πρόταση κατά την περσινή Πρόσκληση;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.