Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πριν από τα συγχαρητήρια ή πριν από την καταστροφή...

Υπογράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
 Δια βίου πάντα ενδιαφέρομαι και αγωνίζομαι για το πριν δηλαδή την πρόληψη τον μόνο δρόμο για την αποφυγή καταστροφών. Πολεμώ τα γιαλαντζί δάκρυα αυτών που ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους. 

Συμμερίζομαι ως εθελοντής υπάλληλος όλων των σχετικών Υπηρεσιών τους επαίνους προς την Πυροσβεστική μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από βουλευτές και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου. 

Οφείλω όμως να απαριθμήσω αριθμό δυσλειτουργιών και αδυναμιών πρόληψης που έζησα τα πρόσφατα πενήντα χρόνια της ζωής μου. Τα αναφέρω κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά πολλοί παντογνώστες δεν τα διαβάζουν. 

Οι δράσεις ενημέρωσης για τον καθαρισμό και την εξαγωγή σκουπιδιών, ξερών κλαδιών και όλων των εύφλεκτων από το περιαστικό δάσος Αγίου Γεωργίου είναι μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών. Η ανάγκη πρόσληψης εποχιακών εργατών για των καθαρισμό των δασών από τα Δασαρχεία πλησιάζει τον μισό αιώνα που δεν εκτελείται. 

Ελάχιστα πλησιάζει τον μισό αιώνα η αφαίρεση της ευθύνης δασοπυροπροστασίας και πρόληψης από τους αρμόδιους Δασολόγους παραμένει στην Πυροσβεστική. Νομίζουν οι ιθύνοντες πως μπορούν μόνο με αστυνομικά μέτρα να αντιμετωπίζουν τα πάντα. Ας σοβαρευτούμε για να μη κλάψουμε, όπως στην Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο, την Ρόδο, την Πάρνηθα, την Πεντέλη. 

Το να τα αποδίδουμε στην κλιματική κρίση είναι εύκολο. Γενναία χρηματοδότηση στην Γενική Διεύθυνση Δασών για έργα πρόληψης και προστασίας, δασικής οδοποιίας και δεξαμενών, καθαρισμού και απομάκρυνσης εύφλεκτων. Εμπιστοσύνη στους επιστήμονες των Τμημάτων Δασολογίας και Δασοπονίας των Πανεπιστημίων μας. 

Ας αφήσουμε στην άκρη χαρούλες με χειραψίες πάνω από φλόγες και καπνούς από πολιτικάντηδες και άσχετους ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα που έχουν ή είχαν τα λόγια που λένε και έλεγαν μπροστά από τις κάμερες. Εγώ θα συνεχίζω να ζω την ζωή μου πίσω και πριν από τος βιτρίνες και τις κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.