Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γιορτή λήξης και αποφοίτησης 2023-2024 των μαθητών/τριων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η γιορτή λήξης των αποφοίτων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με τα παιδιά να προσφέρουν ένα θαυμάσιο θεατρικό, τραγούδησαν και είπαν τις σκέψεις για τους δασκάλους και τις δασκάλες τους στα 6 αυτά χρόνια που πέρασαν μαζί μας, επίσης δέχθηκαν τις ευχές από τους δασκάλους τους και το διευθυντή με την εξαίρετη ομιλία του που ακολουθεί. Ακολουθησαν πολλά δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αναμνηστικά και διπλώματα και φυσικά το θαυμάσιο γλέντι που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την αμέριστη βοήθειά του προς το σχολείο για τη χρονιά που μας πέρασε.

Η ομιλία του Διευθυντή.

Αγαπητοί γονείς των αποφοίτων μας, κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου μας και σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ, για να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της ολοκλήρωσης των δημοτικών τους χρόνων. Μιας διαδρομής απροσδόκητα διαφορετικής, που δυστυχώς η συνέχειά της διαταράχτηκε πολλές φορές και για μεγάλα διαστήματα: Η ανάγκη να προστατευτεί η ζωή και η υγεία άδειασε τη σχολική τάξη και η ζεστασιά της φυσικής εγγύτητας παρέδωσε τη θέση της στην απόσταση ασφαλείας. Αυτή η ανατροπή, που στιγμάτισε τα χρόνια των σημερινών αποφοίτων, κάνει τη δική τους επιτυχία πιο λαμπρή και εσάς και εμάς όλους πιο περήφανους. Γι’ αυτό τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Σήμερα έχω την ευκαιρία για τελευταία φορά να αφήσω στον καθένα και στην καθεμιά σας σαν αναμνηστικό δυο λόγια, ένα φυλαχτό για το μέλλον σας.

Στα 12 σας χρόνια μπορείτε και πρέπει να οραματίζεστε έναν νέο κόσμο, χωρίς να εμποδίζεστε από την ομίχλη του σήμερα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σχέδιά σας θα πετάξουν πάνω από σύνορα κι εσείς θα προχωράτε με ανοικτό μπροστά σας τον ορίζοντα. Στο χέρι σας είναι η δική σας εξέλιξη, μη το ξεχνάτε και μην το φοβάστε.

Τι χρειάζεστε; Γνώσεις, πίστη, τόλμη, θετική και δημιουργική διάθεση. Συνοπτικά θα σας το έλεγα: «Αγάπησε τον εαυτό σου και φρόντισε να τον κάνεις πλούσιο σε γνώσεις και αξίες. Θα βρεις την ισορροπία μέσα σου και έτσι θα βοηθήσεις και τους γύρω σου.»

Γιατί η γνώση, παιδιά, έχει αξία όχι όταν απλώς φορτώνει το μυαλό, αλλά όταν γλυκαίνει και την ψυχή, όταν στολίζεται από ανθρωπιά και σεβασμό. Όταν μαθαίνεις, αποκτάς δύναμη και πίστη στον εαυτό σου, γίνεσαι δημιουργικός και ικανός, εκτιμάς και επιζητείς συνεχώς την πρόοδο με κριτήριο την ποιότητα και τις αξίες σου, γίνεσαι επιλεκτικός και τότε μπορείς να αντιστέκεσαι με θέληση αλύγιστη στο μέτριο, στο ευτελές, στο βραχύβιο και στο μικροπρεπές.

Χαράξτε τον δρόμο σας με βάση τα δικά σας όνειρα και θέλω. Μην περιμένετε έτοιμες λύσεις, μην επιδιώκετε το εύκολο, στη δυσκολία δοκιμάζονται οι ικανότητες. Τα εμπόδια και οι δοκιμασίες θα σας κάνουν δυνατούς. Μη φοβηθείτε τις προκλήσεις. Η δύναμη της θέλησης κάνει το όνειρο σχέδιο και η επιμονή τού δίνει σάρκα και οστά.

Αγαπητά μου παιδιά,

Αποχαιρετώντας σας, δανείζομαι μια συμβουλή της Κικής Δημουλά προς τους νέους και σας την απευθύνω με όλη μου την αγάπη: Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, να πίνετε ένα, το ίδιο πάντα, μεγάλο ηρεμιστικό όνειρο: το γεμάτο όνειρο του μέλλοντος, που είναι όλο δικό σας.

Να είστε πάντα καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας.

Αγαπητοί γονείς, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και σας εύχομαι να βλέπετε τα παιδιά σας να προοδεύουν και να είναι ευτυχισμένα.

Σας ευχαριστώ.


Ο Διευθυντής
Αρβανιτίδης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.