Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Γεύματα Αγάπης του Δήμου Παιονίας
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας στέκεται τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα δίπλα στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη.

Με το προσωπικό προετοιμασίας γευμάτων του ΚΕ.Φ.Ο, το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών και με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων του δήμου, διανέμει κατ’ οίκον γεύματα αγάπης για τις ημέρες των αργιών του Πάσχα.

Η δράση των «γευμάτων αγάπης»ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων και του Πάσχα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με επιχειρηματίες του δήμου, ετοίμασε με τη βοήθεια των εργαζομένων και της ομάδας γυναικών του ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, πακέτα με κόκκινα αυγά και τσουρέκια, προκειμένου να προσφέρουν χαρά και στήριξη στους ωφελούμενους του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους επιχειρηματίες του δήμου μας, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεισέφεραν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας.

Εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσφορά τους θεωρούμε υποχρέωση μας να τους αναφέρουμε ονομαστικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΩΝ

1.ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ,ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

2.ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ,ΔΕΜΠΟΥΔΗ, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

3.ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΠΥΡΙΔΗ, ΕΥΡΩΠΟΣ

4.ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΑΪΝΆ, ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΒΓΩΝ

1.ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

2.ΧΑΡΤΟΜΑΤΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

1. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Θεωρούμε πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γιατί αναδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και αποτελούν παράδειγμα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Τα καλαθάκια που τοποθετήθηκαν τα κόκκινα αβγά κατασκευάστηκαν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Παιονίας, ενισχύοντας στα παιδιά αρετές, όπως η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επίδειξη σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, πραγματοποίησαν στην αίθουσα δημ. συμβ. Παιονίας ενημέρωση και επίδειξη σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε αναφορά στον πολλαπλό ρόλο βοήθειας της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες, στα μέτρα πρόληψης αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο χώρο του σπιτιού και σε εξωτερικούς χώρους.

Στην συνέχεια, στον αύλειο χώρο του δημαρχείου πραγματοποιήθηκε επίδειξη εξοπλισμού και των σημαντικών εργαλείων χρήσης σε περιστατικά όπως κατάσβεση πυρκαγιών κλπ.

Ο δήμαρχος κ. Σιωνίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργίτσαρος, η διευθύντρια και το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Παιονίας ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον διοικητή της ΠΥ Κιλκίς κ .Πολιτίδη για την άμεση ανταπόκριση καθώς και τον ελεγκτή του γραφείου πυροπροστασίας κ. Κεσίδη για την ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

106η Επέτειος της Μάχης του Σκρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ο εορτασμός της 106ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και η Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Σόνια Συμεωνίδου.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Ανδρέα Γκαντίδη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.

Την 106η Επέτειο της Μάχης του Σκρα, στο Ηρώο των πεσόντων και έπειτα στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία του χωριού, τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Γιάννης Παντικίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκρα κ. Σταύρος Σταυρίδης, , ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ.Ελευθέριος Μελλίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ. Κύρος Καλαβάζης, κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος, κ. Γιάννης Συμεωνίδης, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, κ. Στέλιος Γκαϊτατζής και ο κ. Ευάγγελος Καπετάνης και Κιλκίς κ. Αιμίλιος Νικολαϊδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κιλκίς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σοφία Ιορδανίδου, κ. Νικόλαος Παυλίδης και ο κ. Λάμπρος Σκαντζούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ.Ιωάννης Ντάτος οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αξιούπολης κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, Πλαγίων κ. Δημήτριος Μουτσάκης και Πολυκάστρου κ. Νικόλαος Ρουκούδης και οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Σ Ν.Κιλκίς Υποστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Τσερτσίδης και Αιτωλοακαρνανίας – Αγρινίο,υ γενέτειρας του Ταγματάρχη Παπαγιάννη Βασιλείου Αντισυνταγματάρχη, ε.α. Περικλής Τζάτζαλος.

Επιπλέον, ήταν παρόντες ο διευθυντής του Γυμνασίου Φούστανης Κρητών Μαχητών Σκρα κ.Σταύρος Παπαδάκης, εκπρόσωποι της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, του Συλλόγου Κρητών Κιλκίς ‘’Το Αρκάδι’’, της Ένωσης Σφακιανών Βορείου Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκρα, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.