Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

“Τίποτα δεν έχουν ο λαός και η νεολαία να περιμένουν από νέους δήθεν «σωτήρες»”

Άρθρο της Ειρήνης Χατζή
Το πόσο συντάσεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική, τις στρατηγικές αντιλαικές κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες έχει αναλάβει την εργολαβία η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ , “βγάζει μάτια” εδώ και καιρό.

Άλλωστε το τι λές ξεχνιέται, το τι ψηφίζεις όμως μένει. Και για του λόγου το αληθές ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους επιμέρους σκυλοκαυγάδες με την κυβέρνηση, στην Ευρωβουλή έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

Ανάμεσα σε αυτά είναι :

-- Ότι η ικανότητα των λόµπι “να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δηµοκρατίας”! Έτσι γεννιούνται τα σκάνδαλα...

-- Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που φέτος έβγαλε στον δρόμο τους αγρότες σε όλη την ΕΕ. ΚΑΠ όμως σημαίνει: Ξεκλήρισµα των φτωχών αγροτών, εξοντωτικές τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές!

-- Την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου το 2021 για τον σιδηρόδρομο, όπου κωδικοποιείται η λογική κόστους - οφέλους στα ζητήματα ασφάλειας. Δηλαδή η πολιτική που οδήγησε τελικά στο έγκλημα των Τεμπών.

-- Τη στήριξη του κράτους-κατακτητή του Ισραήλ στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

Παράλληλα υπερψήφισε :

-- Την αποστολή όπλων στο καθεστώς του Ζελένσκι µπλέκοντας τη χώρα µας στο µακελειό ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία!

-- Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που υλοποίησε την απολιγνιτοποίηση µε αποτελέσματα την εκτίναξη του κόστους της Ενέργειας αλλά και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε περιοχές (π.χ. Δ. Μακεδονία). Συνάμα έχουν εγκρίνει τη στρατηγική της "πράσινης ανάπτυξης" που σημαίνει: Νέα “πράσινα” χαράτσια, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, κέρδη ρεκόρ για τους ενεργειακούς κολοσσούς!

Για όλα τα παραπάνω έχει εισπράξει άλλωστε τα εύσημα από υπουργούς της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συγκλίνει πολιτικά με τη ΝΔ αλλά ο κ. Κασελάκης στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Κιλκίς έκρινε σκόπιμο να τη διαφημίσει στο ευρύ κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, στην σημερινή περιοδεία του στο Κιλκίς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στο λαό πόσο “πατριωτική” είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Πριν από ένα χρόνο, εδώ από το Κιλκίς, είχα βγάλει ένα βίντεο μήνυμα σχετικά με τον “πατριωτισμό” της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εναν “πατριωτισμό”, ο οποίος τώρα φαίνεται ξεκάθαρα στη χώρα μας ότι ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος, από τη στιγμή που η ΝΔ έχει ένα μπερδεμένο μήνυμα με πολλές κωλοτούμπες και απλά κρίμα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι καπηλεύτηκε αυτό το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της».

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Άλλωστε έχει πει και άλλα αποκαλυπτικά, όπως:

Το ότι δεν χαρίζει το «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια» στη Δεξιά, για το οποίο τον ζήλεψαν οι του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής. Στην ίδια ρότα οι δηλώσεις του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά, ότι “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και ανάλογη πείρα από την συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ!

Μετά από όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να μην επιδιώξει ο κ. Κασελάκης να επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο κέντρο της πόλης του Κιλκις και να υπογράφει αυτόγραφα καπελάκια!

Ένα έχουμε να πούμε μετά από όλα αυτά. Αφού το ΝΑΤΟ είναι ...μια «ιερή αμυντική συμμαχία» κατά τον Στ. Κασσελάκη, τότε και η “Συμφωνία των Πρεσπών” που άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι «πατριωτική»!!!

Εάν ως πατριωτισμός ορίζονται τα ΝΑΤΟικά προτάγματα και τα συμφέροντα της αστικής τάξης, τότε ο Στ. Κασσελάκης έχει δίκιο. Όσο δίκιο είχε και ο Μέτερνιχ όταν μίλαγε για την «ιερά συμμαχία»...

Η πάγια, κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ και τότε και σήμερα μίλησε ξεκάθαρα και αποκάλυψε στον ελληνικό λαό, ότι η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών δεν έλυνε κανένα ζήτημα, αφήνοντας παράθυρο για αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας και εκθέτει όσους την υπέγραψαν και όσους την εφαρμόζουν

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και δικαιώνουν την κρυστάλλινη θέση του απέναντι στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, πίσω από την οποία στοιχίζονται όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, κοσμοπολίτικες και εθνικιστικές γιατί:

--Πέντε χρόνια μετά, το πραγματικό περιεχόμενο της Συμφωνίας έχει αποκαλυφθεί πλήρως και δεν επιτρέπει σε κανέναν λαθροχειρίες.

-- Πέντε χρόνια μετά η Ουκρανία φλέγεται, η Μέση Ανατολή το ίδιο με τα εγκλήματα του Ισραήλ, το Αιγαίο βρίσκεται στο επίκεντρο διαπραγματεύσεων υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, με ορατό τον κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, και η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μυρίζει μπαρούτι, βλέποντας τις εξελίξεις στη Σλοβακία, την ενδυνάμωση των σχέσεων Σερβίας - Κίνας, την αντιπαράθεση Βουλγαρίας - Β. Μακεδονίας, ακόμα και την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

Η θέση του ΚΚΕ είναι πάγια και ξεκάθαρη.

Το κύριο δεν ήταν ποτέ και δεν είναι το ονοματολογικό! Το κύριο για τον λαό ήταν και είναι οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για την περιοχή των Βαλκανίων και η αξιοποίηση των αλυτρωτισμών, ως «εργαλείο» για την προώθησή τους.

Στις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις Ευρωεκλογές ο λαός του Κιλκίς, κάθε άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως “αριστερός” και “προδευτικός”, που αγωνιά και αγωνίζεται καθημερινά να αλλάξει την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει, να σκεφτεί και να ψηφίσει με κριτήριο την επόμενη μέρα.

Γιατί στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ ο «βραχνάς» της ακρίβειας. Θα είναι εδώ οι μισθοί που τελειώνουν στα μισά του μήνα. Θα είναι εδώ οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Θα είναι εδώ οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Θα είναι εδώ όλα αυτά που είπε στις δηλώσεις του ο κ Πέτρος Παππάς, που όμως παρέλειψε να πει ότι το κόμμα του τα ψήφισε με χέρια και με πόδια.. Περιττά τα κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν...

Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ, που μπορεί οι ορκισμένοι υπηρέτες του, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, να μας το παρουσιάζουν σαν δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά μόνο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τους διαψεύδουν.

Στις 9 του Ιούνη να δεχθεί σοβαρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και όσων την υλοποιούν. Για να μην ισχυρίζεται η ΝΔ και ο Μητσοτάκης την επομένη των εκλογών ότι πήρε λευκή επιταγή από τον ελληνικό λαό. Για να αποδοκιμαστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν πιστά αυτή την πολιτική και σήμερα προσπαθούν να «ξαναζεστάνουν» τις γνωστές αυταπάτες που πάντα καλλιεργεί η σοσιαλδημοκρατία.

Τίποτα δεν έχουν ο λαός και η νεολαία να περιμένουν από νέους δήθεν «σωτήρες», εξ Αμερικής, που έχουν ρίξει πλέον κάθε φύλλο συκής και παρουσιάζονται με τα πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, όπως πραγματικά είναι, δηλαδή...

Στις 9 Ιούνη, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην ΠΕ Κιλκίς, επιβεβαιώνουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!

Δυναμώνουμε την ελπίδα και την προοπτική για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας και διεθνώς. Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών.

Η Ειρήνη Χατζή είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.