Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 16/5/2024, 10:58 μ.μ

Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα στην Πέλλα
Συνελήφθησαν χθες (15 Μαΐου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπή γυναίκα στην Πέλλα.

Ειδικότερα, συνεργός τους τηλεφώνησε στην γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, για να υποβληθεί δήθεν σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα στο τηλέφωνο γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν την δήθεν τραυματισμένη κόρη της.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας σε σημείο που ανέμενε να παραλάβει το χρηματικό ποσό, καθώς και ο αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση επιβαίνοντας σε όχημα ιδιοκτησίας του.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στη κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.

· Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

· Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Σύλληψη ατόμου για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών στο Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (16 Μαΐου 2024) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού (δοκιμαστική μεταφορά) υπερμεγέθους φορτηγού μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, αύριο (Παρασκευή 17 Μαΐου 2024) και από ώρα 05.00 έως ώρα 06.15 περίπου, θα ισχύει περιορισμός της ταχύτητας (βραδυπορία) όλων των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου, με κατεύθυνση προς Κοζάνη.

Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα θα ισχύει απαγόρευση διενέργειας προσπεράσματος των οχημάτων του ανωτέρω συρμού.

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (15 Μαΐου 2024) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 5,9 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Συνελήφθη σήμερα (16 Μαΐου 2024) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκε να κατέχει μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,4 γραμμαρίων, 50 ρουκέτες - βεγγαλικά, 4 καπνογόνα και άλλα είδη πυροτεχνίας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.