Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Εκδηλώσεις Μνήμης καιΤιμής στον τάφο του ήρωα Τχη (ΠΖ) Παπαγιάννη Βασίλειου στο Υψ. ΣΚΡΑ (υψ. 1097)

Του Σπύρου Τσερτσίδη
Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00, το Παράρτημα Ν. Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ΣΚΡΑ και τον Δήμο Παιονίας, πραγματοποίησαν Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής μετά από 30 και πλέον έτη στον Τάφο του Ήρωα του Μακεδονικού Μετώπου του Α΄ ΠΠ, Ταγματάρχη Βασίλειου Παπαγιάννη, στο ύψ. Σκρά (1.097μ.) όπου σκοτώθηκε στην ομόνυμη μάχη στις 17 Μαΐου 1918.

Αρχικά τελέστηκε το τρισάγιο από τον ιερέα του χ. ΣΚΡΑ π. Δημήτριο και στη συνέχεια αναγνώστηκε ένα σύντομο ιστορικό για τη Μάχη του Σκρά και τον ήρωα Ταγματάρχη Παπαγιάννη Βασίλειο από τον Αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Ν. Κιλκίς της Ε.Α.Α.Σ. Ταξίαρχο ε.α. Λασκάκη Αντώνιο.


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου, το οποίο κατέθεσαν από κοινού οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. του Ν. Κιλκίς Υποστράτηγος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων, του Ν. Αιτολοακαρνανίας (Αγρίνιο), γενέτειρας του Ταγματάρχη Παπαγιάννη, Αντισυνταγματάρχης ε.α. Τζάτζαλος Περικλής και του Ν. Φλώρινας, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας, Ταξίαρχος ε.α. Ντάτος Ιωάννης.

Σε ένδειξη τιμής όλοι οι συμμετέχοντες έκλιναν ευλαβικά το γόνυ, κράτησαν 1 λεπτού σιγή και έψαλλαν μαζί τον εθνικό ύμνο.


Διανεμήθηκαν κόλλυβα στη μνήμη των ηρώων καθώς και αναμνηστική φωτογραφία του Τχη Παπαγιάννη Βασίλειου και στο τέλος μετέβησαν όλοι στο πρώτο μνημείο της Μάχης του Σκρά που βρίσκεται σε κοντινό ύψωμα.




Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Συμεωνίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ΣΚΡΑ κ Σταυρίδης Σταύρος, μέλη της Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Ν. Κιλκίς και κάτοικοι των χ. Σκρά και Αρχαγγέλου.


Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Κιλκίς της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α Τσερτσίδης Σπυρίδων ευχαρίστησε αρχικά τον Δήμο Παιονίας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας ΣΚΡΑ για τη συνέργειά τους στην εκδήλωση, αλλά κυρίως τους εθελοντές οδηγούς των 5 ειδικών οχημάτων που ανέλαβαν με ενθουσιασμό τη μεταφορά του προσωπικού και των υλικών, σε ένα τόσο δυσπρόσιτο δρομολόγιο 5,5 περίπου χιλιομέτρων από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Σκρά-Αρχαγγέλου και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των συμμετεχόντων να καθιερώσει κάθε χρόνο, στα εδάφη όπου θυσίασαν τη ζωή τους, αυτήν την εκδήλωση τιμής στη μνήμη των ηρώων της Μάχης του Σκρά το 1918.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.