Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μιλάμε με την Άντρη Παράσχου, Υποψήφια Ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία και το Ε.Λ.Κ.

Μιλάμε με την νεαρά Νομικό και δυναμική ΟΝΝΕΔιτισσα, κυρία Άντρη Παράσχου, Υποψήφια Ευρωβουλευτή 2024 με την Νέα Δημοκρατία και το Ε.Λ.Κ.
Επιμέλεια: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Ευρωεκλογές 2024 με την Νέα Δημοκρατία και το Ε.Λ.Κ.!
Πως είσαι αγαπητή, πώς νιώθεις για τον νέο και όμορφο αγώνα σου;

Διάθεση, όρεξη και ενέργεια έχουμε! Ολοκληρωμένες προτάσεις, στρατηγική και όραμα έχουμε! Πάμε λοιπόν, για τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις κάλπες της 9η Ιουνίου, να ακούσουμε τους συμπατριώτες μας ανά την Ελλάδα, αλλά και να καταστήσουμε σαφές ότι δυναμώνοντας τη Νέα Δημοκρατία, δυναμώνουμε τη χώρα μας στην Ευρώπη.

Τι κάνεις επαγγελματικά και τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό;
Τι έχεις στο μυαλό σου;


Παρότι νέα δικηγόρος, γνωρίζω πολύ καλά ότι η δικηγορία είναι ένας αδιάκοπος και απαιτητικός αγώνας που χρήζει συνεχούς ενημέρωσης, εξέλιξης, και σθένους για την υπεράσπιση του εντολέα και της θέσης του. Σ’ αυτό δεν διαφέρει η πολιτική. Τελικώς, όμως, αυτό που είναι κρίσιμο για την επιτυχία και στους δύο τομείς, είναι η ηθική και η ακεραιότητα να εκπληρώνεις τις προσδοκίες των ανθρώπων που σε εμπιστεύονται. Και ξεκινάω αυτόν τον όμορφο προεκλογικό αγώνα, έχοντας αυτό στο μυαλό μου.

Αγαπάς αυτό που κάνεις, είσαι γεμάτη σε μυαλό και ψυχή; Νιώθεις ικανοποιημένη, δημιουργική και ήρεμη; Περνάς καλά; Εργασιακά, κοινωνικά και προσωπικά;

Νομίζω αποδεδειγμένα, όταν δεν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, όποια κι αν είναι η ενασχόλησή σου επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτικά, δεν μπορείς να αισθάνεσαι γεμάτος. Δεν σου κρύβω ότι δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέμαι για τις επιλογές που κάνω στη ζωή μου, για τα κίνητρα και τις αποφάσεις μου. Και είναι φυσιολογικό. Έχω μάθει όμως να αντιμετωπίζω κάθε νέα πρόκληση, ως ευκαιρία να προχωράω μπροστά, να δημιουργώ θετικές αλλαγές ξεπερνώντας τους φόβους. Και είναι σημαντικό στην πορεία μας αυτή να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με τους οποίους κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση και αποτελούν την κινητήριο δύναμη μας. Και σ΄αυτό είμαι πολύ τυχερή!

Έχεις καρδιά, ωραίο μυαλό, πάθος, ρίζες-καταγωγή-οικογένεια, σπουδές, καριέρα, δυναμικό αέρα... όλα τα καλά του Θεού δηλαδή. Γιατί να ασχοληθείς με την πολιτική και τα κοινά, με την πλατιά και στενή, ανώτερη, ανώτατη έννοια εννοώ;

Νομίζω ότι υπερβάλλεις λιγάκι, αλλά σε ευχαριστώ! Όλοι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαστε με την πολιτική ή σίγουρα εκείνη ασχολείται μαζί μας. Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, που μου δίδαξε ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και το να κάνεις το σωστό, είναι πολύ σημαντικά. Από μικρή με θυμάμαι με πάθος να προσπαθώ να κάνω το μικρόκοσμό μου λίγο καλύτερο, για εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Το ίδιο πάθος νιώθω και σήμερα, άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι το μέγεθος της συμβολής και της προσφοράς δεν σχετίζεται καθόλου με το μέγεθος του πεδίου δράσης.

Τι λες σε μια πολύ νέα κοπέλα/σε ένα πολύ νέο παλικάρι 17-18 ετών που θέλει να μπει στoν ιδεολογικό - κομματικό Κόσμο των Κοινών, στη Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Γιατί με τον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη;

Οι δημοκρατικές διαδικασίες ενισχύονται μέσω της συμμετοχής, και ειλικρινά κάθε φορά που βλέπω μια νέα ή έναν νέο, να θέλει να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική, χαίρομαι πραγματικά. Ανεξάρτητα αν το κάνει μέσα από τις τάξεις της δικής μας παράταξης ή αν επιλέξει κάποια άλλη. Ανήκοντας στους νέους που επέλεξαν να δώσουν τη μάχη από μέσα, γνωρίζω πολύ καλά ότι η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι μια μεγάλη σχολή πολιτικής και εφαλτήριο προσφοράς και αγώνα. Μέσα από τις τάξεις των οργανώσεών μας, ο κάθε νέος μπορεί να ενώσει τη φωνή του, διεκδικώντας την Ελλάδα που θέλουμε, αυτή της προόδου και της ανάπτυξης.

Ποιο το μεγάλο ατού και αβαντάζ της μεγάλης, γαλάζιας, Φιλελεύθερης, Πατριωτικής και Ευρωπαϊκής παράταξης;

Ξεκάθαρα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ικανότητά μας να φέρνουμε αποτελέσματα. Όποτε κλήθηκε η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει, το αποτύπωμα ήταν θετικό για τον τόπο μας. Πριν από λίγα χρόνια, όταν σαν Έλληνες συναναστρεφόμασταν με Ευρωπαίους, μας αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση αφού το κυρίαρχο αφήγημα για την πατρίδα μας ήταν η οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Σήμερα, μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το αφήγημα έχει αλλάξει, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να μετατρέψει την Ελλάδα από παρία σε πρωταγωνιστή, και η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.